Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Εμμονή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Eurokinissi

Τη «ρευστότητα» της κατάστασης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα όμως με την εμμονή του στις νεοφιλελεύθερες επιλογές του, απεικόνισε χτες η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο Κώστας Σημίτης, με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές, δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει, γιατί δικό μας κριτήριο είναι το τι απαιτείται, για να συνεχίσουμε αυτό το έργο που μας οδήγησε στην ισχυρή Ελλάδα», ενώ παράλληλα έδωσε τροφή στα σενάρια διαδοχολογίας, με τη φράση του περί διαμόρφωσης των εξελίξεων «την ώρα που πρέπει και τη στιγμή που πρέπει».

Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, με το επιχείρημα της απόκρυψης του προγράμματός της. «Δε μας έχετε πει πού θα βρείτε τα χρήματα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις εξαγγελίες που είχε κάνει νωρίτερα ο Κ. Καραμανλής, προσθέτοντας την παραίνεση να «μη λέτε έτσι αριθμούς στο βρόντο, χωρίς ευθύνη». Επισήμανε ότι η ΝΔ «θέλει πρόωρες εκλογές, για να συγκαλύψει την προγραμματική της ένδεια. Να μη βρεθεί στη θέση να εξηγήσει πώς θα επιτύχει ένα στόχο αύξησης του ακαθάριστου προϊόντος 5,5%», καθώς και «για να μη δεσμευτεί σε τίποτε και να υποσχεθεί τα πάντα στον καθένα». Υποστήριξε ότι «πρεσβεύει μόνο τη θέληση της αντιπολίτευσης να ασκήσει την εξουσία», υποστηρίζοντας πως «πυροτεχνήματα και πόζες επίδοξων σωτήρων δεν αποτελούν πρόγραμμα». Παράλληλα, έκανε λόγο για «ηγεσία με παραληρήματα αρνητισμού». Επίσης, κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «κρατά μαζί της όσα η Ελλάδα έχει κρατήσει στο παρελθόν», ότι το δίλημμα του ψηφοφόρου θα είναι ανάμεσα σε μια «παράταξη που υπόσχεται γενικότητες και αοριστολογίες και από την άλλη μια παράταξη που εργάστηκε για την πρόοδο του τόπου», υποστηρίζοντας πως «εμάς μας ξέρουν οι Ελληνες, κι επειδή μας ξέρουν θα μας ξαναψηφίσουν».

Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψε και η ακατάσχετη υποσχεσιολογία. Οπως επισήμανε ο Κώστας Σημίτης, στόχος είναι «να μειωθεί η ανεργία μέχρι το 2008, να προσφέρουμε ευκαιρίες στους νέους και τις νέες» και «οι μέσες αποδοχές να αυξηθούν στο 90% του μέσου όρου της ευρωπαϊκής Ενωσης». Πρόσθεσε, επίσης, πως «η πολιτική μας είναι να εμβαθύνουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών απέναντι στο αύριο». Επίσης, ανέφερε ότι «θα κατασκευάσουμε 800 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων», στοχεύοντας «να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση των αναγκών που υπάρχουν στο χώρο της υγείας», καθώς και στο «να επιταχύνουμε τις αλλαγές στην εκπαίδευση».

«Η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν άλλο παρά σε όλους του Ελληνες», «η Ελλάδα δεν ανήκει στα τζάκια και το μεγάλο κεφάλαιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη «να προχωρήσουμε σταθερά με κανόνες, με πρόγραμμα, με στόχους, όπως το κάναμε τα χρόνια που πέρασαν».

Οσον αφορά στην οικονομική πολιτική, επισήμανε ότι «οι επενδύσεις θα συνεχίσουν αμείωτες, λόγω της οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής μας», αφού «οι επενδύσεις δεν είναι μόνο τα ολυμπιακά έργα, είναι κυρίως ιδιωτικές επενδύσεις και θα συνεχίζονται και μετά τους Ολυμπιακούς» και με «παραγωγικές επενδύσεις στις περιφέρειες».

Ο Κώστας Σημίτης πρόσθεσε, παράλληλα, πως στόχος της κυβέρνησης είναι η «επιτάχυνση της σύγκλισης, αλλά και η σύγκλιση στο εσωτερικό της χώρας», με παράλληλα στόχευση στο να γίνει «η Ελλάδα οικονομικό κέντρο της νοτιοανατολικής ευρώπης», αφού «οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι στα Βαλκάνια εκείνες που πρωτοστατούν στις εξελίξεις». Παράλληλα, προανήγγειλε ότι «θα υπάρξει 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης», όπου «θα πάρουμε περισσότερους πόρους». Κατέληξε λέγοντας πως «σήμερα, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία, η οικονομία λειτουργεί με απελευθερωμένους όλους σχεδόν τους τομείς της», ενώ «έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις και αυτό είναι το σημαντικό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σταθερή τροχιά αντιλαϊκής επίθεσης (2001-07-31 00:00:00.0)
"ΩΔΗ" ΣΤΟΝ... ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ! (1999-04-28 00:00:00.0)
"Ζήτω η ΟΝΕ - κάτω οι συντεχνίες", το... μήνυμα του ανασχηματισμού! (1998-10-31 00:00:00.0)
Χωρίς μεγάλες προσδοκίες (1998-10-11 00:00:00.0)
Αδιαλλαξία στο πλαίσιο της Μαδρίτης (1997-08-05 00:00:00.0)
Εξαγγελίες σε ...επανάληψη (1996-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ