Κυριακή 11 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κριτήριο η πραγματικότητα

Τα στοιχεία του ΙΚΑ δηλώνουν ότι 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι, δηλαδή το 73% των ασφαλισμένων του οργανισμού, είναι υποχρεωμένοι να ζουν με 417 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, η μεγάλη πλειοψηφία ζει κάτω και από το επίσημο όριο φτώχειας των 650 ευρώ. Κι όμως, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει (το ξανάπε ο Κ. Σημίτης) ότι «τα οκτώ αυτά χρόνια πετύχαμε τη σταθερή βελτίωση των εισοδημάτων των Ελλήνων».

Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 25%. Οτι οι μακροχρόνια άνεργοι είναι πάνω από το 50% των ανέργων. Οτι το επίδομα ανεργίας είναι μόλις 12 ευρώ τη μέρα, ενώ οι πάντες γνωρίζουν τις συντάξεις πείνας, που παίρνει η μεγάλη πλειοψηφία των απόμαχων της δουλιάς. Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι «κάναμε στοχευμένες παρεμβάσεις και ενισχύθηκαν έτσι οι πιο αδύναμοι στη χώρα μας».

Χτες μόλις, ο «Ρ» παρουσίασε τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό νοικοκυριό δίνει 1.131 ευρώ το χρόνο σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι «επεκτείναμε το κοινωνικό κράτος με συνεχώς υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες».

Η διαστροφή της πραγματικότητας από την κυβέρνηση και τους «διαφημιστές» της - ΜΜΕ είναι προφανής. Κι όσο πλησιάζει η μέρα της κάλπης, τόσο περισσότερο οι εργαζόμενοι θα βομβαρδίζονται με μια εικονική πραγματικότητα. Στο χέρι των τελευταίων, είναι να απαντήσουν άμεσα και ευθέως σ' όσους τους περνούν για Αμερικανάκια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ