Κυριακή 11 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Φιντέλ Κάστρο

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν είναι λίγοι στην Ουάσιγκτον, στο Μαϊάμι, αλλά και ανά την υφήλιο, που προσμένουν καρτερικά, χρόνια τώρα, τη φυσική εξόντωσή του ως «μοναδική οριστική λύση στο πρόβλημα που ονομάζεται Κουβανική Επανάσταση...».

Ενίοτε διαρρέουν δημοσιεύματα για την «κακή κατάσταση της υγείας του, σε συνδυασμό με το γήρας». Η ομιλία του, κατά το κλείσιμο των ετήσιων εργασιών του Κουβανικού Κοινοβουλίου, διήρκεσε κάτι περισσότερο από οκτώ ώρες. Αφού η προσπάθεια ΞΑΝΑ έπεσε στο κενό, ακολούθησε μια ακόμη επίθεση από τα διεθνή ΜΜΕ αυτή τη φορά, όπου ο «Φιντέλ με μύστακα αλά Χίτλερ εμφανίστηκε στην εφημερίδα Granma»! Τα πάντα, προκειμένου να σκιάσουν το γεγονός ότι την 1η Γενάρη συμπληρώθηκαν 45 νικηφόρα χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης...

Επί ματαίω... Το βιβλίο που άρχισε να γράφεται την 1η Γενάρη του 1959, τότε που η συντριπτική πλειοψηφία των Κουβανών δεν είχαν γεννηθεί ή ήταν μικρά παιδιά, παραμένει ακόμη ανοιχτό. Και θα παραμείνει. Σαράντα πέντε χρόνια, τα 15 εξ αυτών σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, μετά τις ανατροπές... Ομως, και 45 χρόνια επιθετικότητας και φονικού εμπάργκο. «Οσα έλαβαν χώρα στην Κούβα, βοηθούν στην κατανόηση των αυταπατών και των ψευδαισθήσεων, που περιέχονται στα καλογραμμένα κείμενα περί αρχών και δικαιωμάτων, όπως και στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο Φιντέλ Κάστρο, κατά την τελευταία ομιλία με αφορμή την έναρξη του Ετους της Επανάστασης και πρόσθεσε: Μας περιμένει πολλή δουλιά το 2004. Αγώνας για την αποτροπή της επίθεσης και προσπάθειας ανατροπής εκ μέρους των ΗΠΑ. Αγώνας για την προώθηση της Επανάστασης... πάντα με την πεποίθηση ότι «θα παλέψουμε και τελικά θα νικήσουμε»!


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ