Κυριακή 11 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι σύγχρονοι... αγιογράφοι

Γρηγοριάδης Κώστας

Και ξαφνικά, οι οθόνες των τηλεοράσεων, τα ερτζιανά και οι σελίδες των εφημερίδων πλημμύρισαν από... αγιογράφους, που ισχυρίζονται ότι ασκούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου - κάποιοι το ονομάζουν και λειτούργημα, μάλιστα..! Οι μεν κάνουν μετάνοιες και ψέλνουν ωσαννά στο νέο Μεσσία, τον Παπανδρέου τον Γ'. Τον παρουσιάζουν ως φορέα της μεγάλης ρήξης και της ανατροπής, παρότι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι πρεσβεύει την πολιτική, που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται και έχει ουσιαστικά καταδικαστεί ήδη από την πλειοψηφία του λαού. Παρότι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι οι μόνες... αλλαγές, που φέρνει ο Γ. Παπανδρέου, αφορούν στο περιτύλιγμα της πολιτικής αυτής. Ενα περιτύλιγμα, που γράφει στην ούγια τη λέξη «εξαπάτηση».

Οι άλλοι κάνουν μετάνοιες και λιβανίζουν τον αρχηγό της ΝΔ, τον Καραμανλή τον Β'. Τον παρουσιάζουν ως φορέα μιας άλλης πολιτικής, ριζικά διαφορετικής από αυτή της κυβέρνησης, ως πρωτομάχο μιας νέας αρχής και μιας νέας πορείας. Κι ας γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η ΝΔ πρεσβεύει την ίδια πολιτική με το ΠΑΣΟΚ. Κι ας είναι οι ίδιοι, που έγραφαν και έλεγαν, έως πέρυσι, ότι η κυβέρνηση αντιγράφει και εφαρμόζει την πολιτική της ΝΔ.

Ολα μπαίνουν στην υπηρεσία του δικομματισμού, στην επιχείρηση εγκλωβισμού των ψηφοφόρων στα γνωστά, παλιά και ψεύτικα διλήμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ