Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Κακό χαρτί» της κυβέρνησης το Κυπριακό

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή απ' ό,τι φαίνεται στα εθνικά πάμε σε μία διαπραγμάτευση με βάση το Σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, την άποψη τη δική σας για το θέμα αυτό.

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η κυβέρνηση πάει στην προεκλογική μάχη με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου προβάλλοντας σαν ένα από τα ισχυρά χαρτιά το Κυπριακό. Εμείς αυτό που ξέρουμε πολύ καλά είναι, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος ήταν και διαμεσολαβητής των εντολών των Ηνωμένων Πολιτειών, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ασκήσουν πίεση στην κυπριακή ηγεσία. Ενώ το καθήκον τους ήταν να ασκήσουν πίεση εκεί που έπρεπε.

Κοιτάξτε τώρα, χειροκροτούν, διότι ο κ. Μπους λέει, ανέλαβε να γίνει διαμεσολαβητής. Μα τέλειωσε το Κυπριακό, πάει η δίκαιη λύση του Κυπριακού από τη στιγμή που διαμεσολαβητής είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι οποίες, γιατί διαμεσολαβούν; Διότι θέλουν να κλείσει το Κυπριακό, προκειμένου να πετύχουν με το χαρτί της Κύπρου την έναρξη διαπραγματεύσεων της Τουρκίας για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κάτω, λοιπόν, απ' αυτό το σκηνικό, όταν ο Πρόεδρος της Κύπρου, τα κόμματα της Κύπρου ζητούν αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων που έχει το Σχέδιο Ανάν, τι θα λέει η αμερικάνικη πλευρά; Δεν το δέχεται αυτό η Τουρκία!...

Αρα πρέπει και μάλιστα αν γίνουν αλλαγές, να γίνουν και υπέρ της Τουρκίας. Αυτό είναι το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου αυτό το ξέρει πάρα πολύ καλά, ότι όπου υπάρχει αμερικανική κινητικότητα, εκεί δεν πρόκειται να βγει κάτι καλό. Και βιάζονται μάλιστα να το κλείσουν άρον - άρον το Κυπριακό, να κλείσει και όπως κλείσει, δεν έχει σημασία, όταν η ίδια η κυπριακή ηγεσία λέει, ότι εν πάση περιπτώσει ακόμα και σε συνθήκες προεκλογικής περιόδου της Ελλάδας, τα πράγματα δε θα είναι και τόσο ευοίωνα όσον αφορά τη συμβολή της Ελλάδας.

Το Κυπριακό, λοιπόν, δεν είναι το πετυχημένο χαρτί της κυβέρνησης, είναι το κακό χαρτί της ανάμεσα στα πολλά άλλα κακά χαρτιά που έχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ