Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Λόγια του (τηλεοπτικού) αέρα...

Δείγματα της ...σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα των συνεργασιών ο Συνασπισμός έδωσε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρός του, Ν. Κωνσταντόπουλος, που αρέσκεται να περιφέρει τέτοιες προτάσεις από κανάλι σε κανάλι. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» την περασμένη Κυριακή δήλωσε: «Γιατί όχι, λοιπόν, μια ενωτική ανοιχτή εκλογική συνεργασία όλης της Αριστεράς; Και το ερώτημα αυτό το απευθύνω και προς την ηγεσία του ΚΚΕ». Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΣΥΝ - που ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι των εντυπώσεων - απηύθυνε «ερώτημα» και όχι πρόταση, γνωρίζοντας πολύ καλά τις διαφορές που χωρίζουν το κόμμα του από το ΚΚΕ και καθιστούν αδύνατο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Γεγονός που φροντίζει συχνά να του το υπενθυμίζει ένα μεγάλο κομμάτι του Συνασπισμού, η ανανεωτική του τάση.

Ετσι, ο Ν. Κωνσταντόπουλος ήρθε μάλλον σε δύσκολη θέση όταν του επισημάνθηκε η διαπίστωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πως ο ΣΥΝ με απόφαση Συνεδρίου έχει αποκλείσει τη συνεργασία με το ΚΚΕ! Ελλείψει επιχειρημάτων μίλησε για «προφάσεις εν αμαρτίες» και έπιασε να λέει από την αρχή τα περί ενότητας. Κάπου εκεί μάλιστα έφτασε να πει πως «οι Ελληνες εργαζόμενοι θέλουν να μας δουν κοντά στα προβλήματα, να αγωνιζόμαστε για σωστές λύσεις και όχι πίσω από τα προβλήματα, να μοιράζουμε ευθύνες», ξεχνώντας πως το ΚΚΕ δεν έλειψε ποτέ απ' αυτόν τον αγώνα, ούτε ποτέ τον υπονόμευσε ή τον πρόδωσε, πράγμα που δεν ισχύει για τον Συνασπισμό.

Κατά τα άλλα, ερωτώμενος για τη μετατόπιση διαφόρων στελεχών του Συνασπισμού προς το ΠΑΣΟΚ, την απέδωσε σε «προσωπικές επιλογές για λόγους προσωπικής τακτοποίησης». Αποτινάσσοντας από την ηγεσία του ΣΥΝ κάθε ευθύνη συμπλήρωσε ότι «η ουσία, η κουλτούρα, η ψυχή, η μνήμη αυτής της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είναι η ενσωμάτωση, είναι η αντίσταση, είναι ο έλεγχος, είναι και το κόστος ζωής», προσπαθώντας συγχρόνως να ξορκίσει την πραγματικότητα που δυστυχώς τον διαψεύδει.

Στο μεταξύ, χτες, ο Ν. Κωνσταντόπουλος επιχείρησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε η Αλ. Παπαρήγα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συνεργασία. Αντί λοιπόν να απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε «δε θέλω να σχολιάσω» και αντέταξε αφορισμούς και επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, λέγοντας: «Δυστυχώς η κα Παπαρήγα κατασκευάζει διαχωριστικές γραμμές εντός της Αριστεράς, κάνοντας τα αυτονόητα του 1974 αφορισμούς μετά από τριάντα χρόνια»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ