Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Συμπορεύονται με το ΚΚΕ

Πρώην στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λιβαδειά συμμετείχαν σε σύσκεψη απ' όπου αναδείχτηκε πλατιά εκλογική επιτροπή

Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι κομμουνιστές σε όλη τη χώρα να διαμορφωθεί ένα ρεύμα συμπόρευσης και συστράτευσης με το ΚΚΕ απλών ανθρώπων, εργαζομένων, που θα συμβάλουν στην προώθηση των στόχων του, πολύ περισσότερο μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, αλλά και επαναπροσέγγισης με πρώην μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αποδίδει ήδη καρπούς. Υπενθυμίζουμε πως στο «Ρ» έχουν δημοσιευτεί εκκλήσεις για εκλογική, και όχι μόνο, στήριξη του ΚΚΕ, οι οποίες υπογράφονται από εκατοντάδες αγωνιστές που οι αρνητικές εξελίξεις των αρχών της δεκαετίας του '90 ή άλλα προβλήματα τούς ώθησαν μακριά από το ΚΚΕ, εκτός της οργανωμένης δύναμής του. Τρεις τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι διακηρύξεις πρώην μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και πρόσφατα της Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύτηκε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Στη Λιβαδειά

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας προχτές, Κυριακή 18 του Γενάρη, στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον κινηματογράφο της Λιβαδειάς «ΦΙΛΙΠΠΟΣ», στην οποία συμμετείχαν πολλά πρώην στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Λιβαδειά. Την πρωτοβουλία για την πρόσκληση στη σύσκεψη είχαν ορισμένα πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη. Επισημάνθηκε η ανάγκη συστράτευσης όλων στον αγώνα που διεξάγει το ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη της 7ης του Μάρτη.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στις θέσεις του ΚΚΕ. Σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, όπως ο γιατρός Πέτρος Αρκουμάνης, ο Θανάσης Γουργιώτης, ο συνδικαλιστής Χρήστος Καρβούνης, ο δικηγόρος και νομαρχιακός σύμβουλος Λουκάς Λιάκος, ο Παναγιώτης Αρβανίτης, ο Γραμματέας της ΝΕ, Γιάννης Παναγής, ενώ τη σύσκεψη συντόνιζε η Ρούλα Τζάνου, Γραμματέας της ΚΟ Λιβαδειάς.

Στο τέλος της σύσκεψης δημιουργήθηκε πλατιά Εκλογική Επιτροπή του ΚΚΕ για τη Λιβαδειά από τους παραβρισκόμενους και ορίστηκε συντονιστική Γραμματεία για την καλύτερη οργάνωση της προεκλογικής δράσης του ΚΚΕ.

Στη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής συμμετέχουν: Πέτρος Αρκουμάνης, γιατρός, Λουκάς Λιάκος, δικηγόρος, Δημήτρης Τσιφής, φυσικοθεραπευτής, Θανάσης Γουργιώτης, επαγγελματίας, Ελένη Καντά, καθηγήτρια, Χρήστος Καρβούνης, οικοδόμος, Μαρία Κοντογιάννη, οικιακά, Νώντας Κοτσικώνας, δικηγόρος, Χρυσούλα Κιούση, οικιακά, Γιάννης Παναγής, Γραμματέας της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, Ρούλα Τζάνου, γεωπόνος, Τασία Κοντογιάννη, καθηγήτρια.

Οπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκλογικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ