Κυριακή 25 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ηρθε η ώρα να συναντηθούμε ξανά!

«Ολοι εμείς που υπογράφουμε και απευθύνουμε τούτο το κάλεσμα δεν ξεχωρίζουμε από τους άλλους ανθρώπους του μόχθου παρά μόνο σε τούτο: Βαδίσαμε για κάμποσα χρόνια ο καθένας μας το δρόμο της λαϊκής πάλης, δράσαμε στους αγώνες της εργατικής τάξης μέσα από τις γραμμές των ταξικών σωματείων, πορευτήκαμε και εμπνευστήκαμε από τις ιδέες και την πολιτική του ΚΚΕ».

Είναι ο πρόλογος του κειμένου που υπογράφουν πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνδικαλιστές, αγωνιστές του εργατικού κινήματος της Αθήνας στη βιομηχανία. Οπως τονίζουν, «μέσα σ' αυτούς τους αγώνες διαμορφώσαμε όλοι μαζί τα καλύτερα στοιχεία της προσωπικότητάς μας», άσχετα από το αν «σε μια από τις καμπές του αγώνα οι δρόμοι πολλών από εμάς προσωρινά "χώρισαν" από το ΚΚΕ», από το αν «κάποιοι από εμάς αναζήτησαν απαντήσεις σε άλλους πολιτικούς ή συνδικαλιστικούς χώρους».

Σήμερα, υπογραμμίζουν, «το πού οδήγησε αυτή η υπεροχή του ιμπεριαλισμού είναι πλέον σε όλους μας γνωστό. Η κοινωνική κατάσταση των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο χειροτέρεψε σημαντικά. Ο πόλεμος, η νεοαποικιακή καταπίεση και εκμετάλλευση ενισχύθηκαν. Το επίπεδο ζωής του λαού μας έπεσε πάρα πολύ. Εντάθηκαν τα προβλήματα της Παιδείας, της Υγείας, του Περιβάλλοντος. Χειροτέρεψαν οι συνθήκες εργασίας, αυξήθηκε δραματικά η ανεργία, η υποαπασχόληση και η φτώχεια. Παγιώνεται ραγδαία η λογική του "απασχολήσιμου" εργαζόμενου - απλού εξαρτήματος της καπιταλιστικής παραγωγής, δίχως δικαιώματα. Η χειροτέρευση του επιπέδου ζωής οδήγησε γρήγορα στη ραγδαία εξάπλωση κάθε είδους αντικοινωνικών φαινομένων, όπως η εγκληματικότητα, η χρήση ναρκωτικών, η πορνεία, ο ηθικός και αισθητικός εξευτελισμός».

Ακολούθως σημειώνουν: «Σύντροφοι και συναγωνιστές. Πρέπει να αντιδράσουμε! Δεν υπάρχουν άλλοι για να "βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά" για λογαριασμό μας. Εμείς είμαστε που μπορούμε να αντισταθούμε, ενισχύοντας το εργατικό λαϊκό κίνημα, που έχει αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου, συντονισμένα, με κάθε μέσο που διαθέτουμε (...). Να συστρατευτούμε στην προοπτική της αντίστασης στο δικομματισμό, της συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία. Να ενισχύσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές σαν το κλειδί για θετικές εξελίξεις σε αυτή την κατεύθυνση».

Αλλωστε, όπως τονίζουν: «Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται θα σημάνει ότι: Θα δυναμώσει το λαϊκό αντίβαρο. Θα προετοιμαστεί από καλύτερες θέσεις ο αγώνας κατά της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που έρχεται. Θα έχουν οι εργαζόμενοι πιο γερό αποκούμπι στον καθημερινό τους αγώνα. Θα φυσήξει άνεμος αισιοδοξίας και ανάτασης. Θα πάρουν κουράγιο εκατομμύρια απλοί άνθρωποι. Θα ανοίξει πλατύτερα ο δρόμος για την ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, για τη συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ! Δυνάμωσε τη φωνή σου - Ανοιξε δρόμο!».

Το κείμενο υπογράφουν:

Από τον κλάδο του Μετάλλου

- ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΘΕΟΔ.

- ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΝΙΚ.

- ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝ.

- ΦΕΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

- ΦΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

- ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΒΑΣ.

- ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

- ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

- ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤ.

- ΜΑΚΑΝΤΑΣΗ ΑΛΕΚΑ

- ΠΑΛΗΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣ. (πρόεδρος σωματείου «Φυρογένη»)

- ΓΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

- ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ Ν.

- ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α.

- ΚΑΛΕΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.

- ΤΣΙΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

- ΣΟΥΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

- ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

- ΝΙΤΖΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Από τον Ιματισμό και το Δέρμα

- ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

- ΤΡΙΓΑΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

- ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΑΦΡΟΔ.

- ΓΕΡΟΓΙΩΡΓΗ ΖΩΗ

- ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗ ΛΕΤΑ

- ΜΗΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

- ΡΙΖΒΑ ΓΙΩΤΑ

- ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

- ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ

Από τον κλάδο των Τροφίμων

- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

- ΜΠΑΚΟΠΑΝΟΣ ΔΗΜ.

- ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΠΑΝ.

- ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΚΗΣ (πρόεδρος σωματείου ΜΕΒΓΑΛ)

- ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

- ΠΕΤΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

- ΦΟΥΚΑΣ

Από τον κλάδο Τύπου και Χάρτου

- ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

- ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

- ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤ.

- ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚ.

- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ.

- ΝΙΔΕΛΤΣΟΣ ΔΗΜ.

- ΤΣΙΟΥΡΑΝΤΑΝΗΣ

- ΚΑΖΑΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

- ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

- ΔΟΒΑΣ Π.

- ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ

- ΚΑΖΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤ.

Από άλλους κλάδους

- ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΝΙΚΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος

- ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Φάρμακο

- ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ., Φάρμακο

- ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, συνδικαλιστής του Σωματείου Πρακτορείων Εφημερίδων

- ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ συνδικαλιστής του Σωματείου Πρακτ. Εφ.

- ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, συνδικαλιστής Σωματείου Πρακτ. Εφ.

- ΝΤΑΜΠΑΝΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, συνδικαλιστής στο Σωματείο Πρακτ. Εφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ