Κυριακή 25 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΧΤΑ
Είναι όλοι συνυπεύθυνοι

Μικρογραφία της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί η τροπολογία - σκάνδαλο προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματία. Να σώσει τα προσχήματα επιχειρεί η κυβέρνηση

«Είναι όλοι μαζί συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο στη Χαλκιδική. Εχουν συνυπογράψει τη βάση για το σκάνδαλο. Εχουν εγκρίνει το άρθρο 24 του Συντάγματος που ανοίγει το δρόμο σε τέτοιες καταστάσεις. Να σταματήσει η "αγιογραφία" του Γεωργίου Παπανδρέου. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σημερινή του τοποθέτηση στην υπόθεση Πάχτα για να σβήσει τη συμμετοχή του στο αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης».

Αυτά, τόνισε ανάμεσα σε άλλα, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το πρωί στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου, στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία Πάχτα. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση σε μια περιοχή που γνωρίζουμε καλά ότι εκποιείται και για οικονομικούς και για στρατιωτικούς λόγους.

Για όσους βουλευτές δηλώνουν ότι δε γνώριζαν, ο λαός μας λέει "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"! Γνώριζαν ότι το άρθρο 24 του Συντάγματος, που ψήφισαν, άνοιγε το δρόμο σε τέτοιες καταστάσεις. Εχουν εγκρίνει επίσης το δασοκτόνο νομοσχέδιο. Προϋπήρχε το έδαφος...

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν και λένε "δεν ήξερα". Γνωρίζω βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ήρθε εκ των υστέρων και είπε ότι δεν είχε διαβάσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ όταν την ψήφιζε...

Αν ενδιαφέρεσαι για το λαό, κι όχι μόνο για να στηρίξεις το κόμμα σου, διαβάζεις, δε λες μετά "δεν ήξερα"... Δε δέχομαι ότι δεν ήξεραν. Ο κ. Πάχτας γνώριζε. Ολοι είναι συνυπεύθυνοι. Ακουσα ότι παρενέβη και ο κύριος Παπανδρέου. Ολοι μαζί έχουν υιοθετήσει το άρθρο 24 που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση. Η "αγιογραφία" του κ. Παπανδρέου πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ενέργεια του σ' αυτό το θέμα, για να σβήσει τη συμμετοχή του σε ένα αντιλαϊκό έργο που έχει και την υπογραφή του. Δεν είμαι βέβαιη τι θα έκανε ο ίδιος αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος. Δεν έχω δει την ευαισθησία του όλα αυτά τα χρόνια. Η "αγιογραφία" του να είναι ένα ακόμα στοιχείο προβληματισμού για όσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Αγιογραφείς κάποιον για να σβήσεις τις συνέπειες από μια αντιλαϊκή πολιτική.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η Χαλκιδική είναι "φιλέτο". Για να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος ΝΑΤΟικός και τουριστικός. Είναι περιοχή στρατηγικής σημασίας. Την έχουν καταδικάσει, και δεν είναι τυχαίο που αντιδρούν διαρκώς οι κάτοικοί της. Ο,τι έγινε εκεί είναι μικρογραφία της κυρίαρχης πολιτικής. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΝΔ.

Να κι ένας ακόμα λόγος για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Για να έχει περισσότερη δύναμη να τους ελέγχει..

Πρέπει να υπάρχει μαζικός απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα. Να κριθούν για το σύνολο της πολιτικής τους και όχι μόνο για ό,τι λένε διάφορα πρόσωπα στα προεκλογικά μπαλκόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ