Κυριακή 25 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... κι το ψέμα του Τζιόλα

Βεβαίως, την παραμικρή αντίρρηση δεν έχει ο «Ρ» για την απόδοση του επιδόματος στους εποχιακούς εργαζόμενους των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. Νομίζουμε, όμως, ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει γιατί «έκοψε» αυθαιρέτως και προκλητικώς τη Λάρισα.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας, σε συνάντηση που είχε γι' αυτό το θέμα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) και βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα για τους εποχικούς του νομού Λάρισας. Πρόκειται για μεγάλο και προκλητικό ψέμα, καθώς - όπως του απέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ - υπάρχει υπόμνημα του ΕΚΛ που κατατέθηκε, επισήμως, στον ΟΑΕΔ στις 2/10/2003 κι έχει αριθμό πρωτοκόλλου 2185/Φ13.

Αλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι το ΕΚΛ «κίνησε» πρώτο το ζήτημα, προβάλλοντας τα αιτήματα των εποχικών υπαλλήλων, οργανώνοντας και συντονίζοντας τους αγώνες τους. Οπως είναι, επίσης, γνωστό ότι ο Τ. Τσιόγκας, ως βουλευτής του ΚΚΕ έκανε πολλές ενέργειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εποχικών της Λάρισας, όπως και των άλλων νομών που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Αρα, το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση γνώριζαν κι εν γνώσει τους ενήργησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ