Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Επιχείρηση πειθούς»...«Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μια επιχείρηση πειθούς των ψηφοφόρων τους για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της συνεργασίας του κόμματος με τους Στέφανο Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο. Το δύσκολο έργο φαίνεται ότι ανέλαβαν κορυφαία στελέχη του κόμματος που συμβολίζουν το λεγόμενο ιστορικό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Κώστας Λαλιώτης, ο Aκης Τσοχατζόπουλος και η Βάσω Παπανδρέου» (Πάνος Σώκος - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«Φιλοξενία» και ζημιά...«Ανυπολόγιστη ζημιά στο κρίσιμο κομμάτι των αναποφάσιστων, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000, έχει προκαλέσει η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να φιλοξενήσει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ τους κυρίους Μάνο και Ανδριανόπουλο. Οι συνοδοιπόροι του ΠΑΣΟΚ, όπως τους αποκαλεί ο Κώστας Λαλιώτης, εξελίσσονται σε ανοιχτή πληγή για το κυβερνών κόμμα... Πανελλαδική έρευνα με κάλπη, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, δείχνει ότι το 35% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 2000 διαφωνεί με τη συνεργασία Μάνου και το 31% λέει "όχι" στη συνεργασία με τον Α. Ανδριανόπουλο» (Μαν. Κοττάκης -ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Καχυποψία για γκάλοπ...«Γενική είναι η εντύπωση ότι οι περισσότερες των εταιρειών δημοσκοπήσεων επιδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε έναν αγώνα μετρήσεων με σκοπούς συγκεκριμένους. Ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι τήρησαν με ευλάβεια τους κανόνες, αναζητώντας, εν μέσω χιονοθυέλλης με τους ψηφοσυλλέκτες ανά χείρας, τους περιλαμβανομένους στην κάθε δειγματοληψία πολίτες. Με άλλους λόγους, η καχυποψία περισσεύει και είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Πηγάζει δε και από τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία των περισσοτέρων εκ των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Διασυνδεδεμένες με το κράτος οι πολλές, εξαρτημένες από τους πόρους που διαμοιράζει η πολιτική ηγεσία, σχετιζόμενες με επίσης εξαρτημένες διαφημιστικές εταιρείες άλλες, σύμβουλοι κομμάτων ορισμένες, δε διαθέτουν την έξωθεν καλή μαρτυρία» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ