Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γιατί στρατεύομαι με το ΚΚΕ

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τη μειονότητα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποκαλύπτει την ουσία της πολιτικής τους. Την αντιμετωπίζουν σαν μειονότητα χωρίς όμως τα μειονοτικά δικαιώματα. Κρύβονται πίσω από κάποιες λέξεις και δυστυχώς εξακολουθούν να βλέπουν τη μειονότητα σαν πρόβλημα. Κάθε κίνησή μας, τη σχετίζουν με τον κίνδυνο εθνικού προβλήματος, πάντα τη συνδέουν σε σχέση με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Σήμερα το πλησίασμα των δύο χωρών εξαρτάται από «άνωθεν» βούληση όπως και η έχθρα δεν εξαρτιόταν από τη βούληση ακόμη και των δύο χωρών ή λαών. Θα πρέπει λοιπόν να την αποδεσμεύσουν από αυτό το ενδεχόμενο. Θα πρέπει επιτέλους να δουν τους ανθρώπους της μειονότητας καθαρά σαν Ελληνες πολίτες με πρόσθετα όμως δικαιώματα εξαιτίας της εγκατάλειψής τους τόσα χρόνια και φυσικά να σεβαστούν τα δικαιώματα που προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες.

Να στηριχτεί η Παιδεία διότι ο τρόπος που παρέχεται η μόρφωση έχει οδηγήσει σε αγραμματοσύνη.

Να σταματήσει η παρέμβαση στα θρησκευτικά ζητήματα. Δηλαδή να σταματήσει ο διορισμός του Μουφτή από το κράτος. Να αποφασίζουμε εμείς πώς θα ορίζουμε ή θα εκλέγουμε το θρησκευτικό μας ηγέτη.

Η διαχείριση των Βακουφίων, (ευαγή ιδρύματα και περιουσία της μειονότητας) να επιστρέψει στη μειονότητα.

Να πάψει να υφίσταται η απαγόρευση στο δικαίωμα απόκτησης ακινήτων. Ακόμη και σήμερα για κάθε αγοραπωλησία πρέπει να δοθεί έγκριση από ειδική επιτροπή στην οποία μετέχουν υπάλληλοι του κράτους.

Να πάψει η εκμετάλλευση της ανάγκης των ανθρώπων για δουλιά. Μέχρι και σήμερα εκμεταλλεύονται τη μειονότητα. Για να βρουν δουλιά πρέπει να μαζέψουν 100 ψήφους για τον τάδε ή τον δείνα πολιτικό που έχει σχέση με εργοστασιάρχες κλπ.

Ο γεωργικός κλήρος της μειονότητας είναι μικρός. Η κτηνοτροφία έχει εξαφανιστεί. Ενα μεγάλο κομμάτι της μειονότητας ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την καπνοκαλλιέργεια που δεν αφήνει εισόδημα εξαιτίας των μικρών ποσοστώσεων και των χαμηλών τιμών.

Οι εργάτες μεταναστεύουν στο εσωτερικό της χώρας ή και στο εξωτερικό για να βρουν δουλιά.

Πρέπει επιτέλους να καταργήσουν τις αόρατες μπάρες που συνεχίζουν να συντηρούν σε βάρος της μειονότητας.

Απέναντι σ' αυτή την πολιτική πρέπει να σταθούμε όλοι.

Γι' αυτό συνεργάζομαι με το ΚΚΕ.

Γιατί μου δίνεται η δυνατότητα της πιο ειλικρινούς συνεργασίας. Γιατί αξίζει να αγωνίζεται μαζί του. Γιατί αν εκλεγείς με ένα τέτοιο πολιτικό κόμμα έχεις να προσφέρεις περισσότερα πράγματα στη μειονότητα από ό,τι αν εκλεγείς με ένα αστικό κόμμα. Γιατί είναι παράλογο να λες ότι θα μου λύσει τα προβλήματα το κόμμα που μου τα δημιούργησε.

Η μειονότητα αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να χειροκροτούμε και να ψηφίζουμε συνέχεια τους υπαίτιους των προβλημάτων μας. Εχει μεγάλη πείρα. Εχει τη δύναμη και πρέπει να στείλει δικό της εκπρόσωπο στη Βουλή.


Του
Αχμέτ ΚΕΧΑΓΙΑ ΙΧΣΑΝ*
*Ο Αχμέτ Κεχαγιά Ιχσάν, είναι δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Ξάνθης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ