Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να 'ναι το βόλι κόκκινο

Και όμως, αυτή η μάχη μπορεί να γείρει τον πόλεμο προς τη μεριά του δίκιου. Οσο και αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πασχίζουν πάνω στο νήμα να φράξουν το δρόμο της ελπίδας του λαού προβάλλοντας ο καθένας την καρμανιόλα του άλλου για την καρατόμηση εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, όποιος και αν γίνει κυβέρνηση, μπορεί και πρέπει να βγουν ηττημένοι. Αυτή η άτιμη συμπαιγνία που παίζεται τις τελευταίες μέρες και από τους δύο προκειμένου να καλλιεργήσουν την ψυχολογία του τρόμου στη λαίλαπα, που έτσι κι αλλιώς θα επιβάλουν, πρέπει να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί έριξαν τις μάσκες και αυτοαποκαλύπτονται. Προβάλλουν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο καθένας για τον άλλο το αποκρουστικό του πρόσωπο για να γλιτώσουν από τα θύματά τους. Μα για όλ' αυτά ακριβώς ήρθε η ώρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να γίνουν τα θύματα της πολιτικής τους.

Οταν ο λαός θέλει μπορεί. Και το βόλι που θα ρίξει σε τρεις μέρες στην κάλπη πρέπει να 'ναι κόκκινο, καυτό. Καρμανιόλα των λαϊκών δικαιωμάτων αυτοί, βόλι που σκοτώνει την πολιτική τους ο λαός. Και τέτοιο βόλι μπορούμε και πρέπει να ρίξουμε. Ψήφο στο ΚΚΕ. Θα τους «πονέσει» σαν βγει το ΚΚΕ δυνατό και από την κάλπη. Γιατί ξέρουν καλά, όπως και εμείς, πως κάθε κόκκινη ψήφος είναι καρφί στην καρδιά της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων που την εφαρμόζουν.

Αυτή η μάχη μπορεί να γείρει τον πόλεμο προς τη μεριά του δίκιου. Η χτεσινή λαοθάλασσα στο Πεδίον του Αρεως έστειλε μήνυμα αισιόδοξο. Μα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η διάθεση των απλών ανθρώπων, του κόσμου, να δείξουν πως πιστεύουν στο Κόμμα τους. Πως είναι η απαντοχή τους το ΚΚΕ. Το θέλουν δυνατό γιατί το εμπιστεύονται. Μα μόνο οι ίδιοι μπορούν να το κάνουν δυνατό και με την ψήφο τους.

Ναι. Οι αγωνιστές, οι λαϊκοί άνθρωποι, η νεολαία, μπορούν να σπάσουν το φράγμα που κρατά καταπιεσμένη την ανεξάντλητη δύναμή τους στην υποταγή της πολιτικής του κεφαλαίου. Να στεριώσουν τη δύναμη της αντίστασης και της αντεπίθεσης με την ψήφο στο ΚΚΕ.

Μα χρειάζεται και η ανεξάντλητη δουλιά των κομμουνιστών μαζί τους αυτές τις τρεις κρίσιμες μέρες. Να ξαναδούμε όλους τους απλούς ανθρώπους του μόχθου που ελπίζουν από την ενίσχυση του ΚΚΕ. Να μιλήσουμε με κάθε άνθρωπο, στους τόπους δουλιάς, σε κάθε σπίτι λαϊκής και εργατικής οικογένειας, στη νεολαία. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, συζητάμε ξανά με όσους συναντηθήκαμε στην προεκλογική δουλιά και στους αγώνες, μιλώντας ξανά και ξανά για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της κόκκινης ψήφου.

Να μη χαθεί ούτε ώρα. Κάθε δικό μας κενό το γεμίζει ο αντίπαλος. Και δεν έχουμε το δικαίωμα να τον αφήσουμε να το κάνει. Να κάνουνε τη νύχτα μέρα. Και έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Δύναμη που δίνουν τα αισιόδοξα μηνύματα από τους απλούς ανθρώπους του μόχθου. Να κάνουμε την αισιοδοξία αποφασιστικότητα και την αποφασιστικότητα δράση για να 'ναι η επόμενη μέρα ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ