Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ξέρουν τι θα ψηφίσουν οι ναυτεργάτες

Περιοδεία στο ΚΕΣΕΝ του Γ. Τούσσα, προέδρου της ΠΕΜΕΝ και υποψήφιου βουλευτή στην Α΄ Πειραιά

Μπροστά στην κάλπη οι ναυτεργάτες έχουν υποχρέωση, απέναντι στους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και στις οικογένειες των συναδέλφων τους που «θάφτηκαν» στον πάτο της θάλασσας, να καταδικάσουν αυτούς που «ματώνουν» τον κλάδο τους, μπαρκάροντας τους ναυτεργάτες στον θάνατο όπως έγινε την Κυριακή με το χημικό δεξαμενόπλοιο «BOW MARINER» του Λιβανού, που ανατινάχτηκε ανοιχτά της Βιρτζίνια. Να «μαυρίσουν» τους ενόχους, την αντεργατική και άκρως επικίνδυνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είναι ταγμένη να εξυπηρετεί το αδηφάγο, φονικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, να φροντίζει για την αύξηση των εφοπλιστικών υπερκερδών, με κόστος τόσο τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά ναυτεργατικά δικαιώματα, αλλά και την ίδια τη ζωή των ναυτεργατών. Μέσα από την ψήφο τους να εκφραστούν οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν αυτόν τον κλάδο με το ΚΚΕ.

Το μήνυμα αυτό απηύθυνε χτες προς ολόκληρη τη ναυτεργατική οικογένεια ο Γιώργος Τούσσας, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Περιφέρεια του Πειραιά, από το Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), όπου περιόδευσε.

Ο Γ. Τούσσας, συνοδευόμενος από στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ και μηχανικούς, αρχικά συναντήθηκε με το διοικητή του ΚΕΣΕΝ Κ. Πιτταρά, συζήτησε με τους υπαλλήλους και στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση των ναυτεργατών που έγινε στο αμφιθέατρο της σχολής. Ο κομμουνιστής ναυτεργάτης κάλεσε τους συναδέλφους του να επιστρατεύουν την πλούσια πείρα που έχουν συσσωρεύσει τόσα χρόνια και να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για τη μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Τους κάλεσε να σκεφτούν ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους πέταξαν μαζικά από όλες τις κατηγορίες πλοίων, τους χτύπησαν εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, χρεοκόπησαν το ΝΑΤ και τα άλλα ναυτεργατικά ταμεία, υποβάθμισαν ραγδαία τον Οίκο Ναύτη και τη ναυτική εκπαίδευση. Να φέρουν στο μυαλό τους την τρομοκρατία και την καταστολή που άσκησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ σε βάρος των αγώνων τους, φτάνοντας μέχρι στο σημείο να επιβάλλουν το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Ενώ από την άλλη πλευρά εξασφάλισαν για τους εφοπλιστές τρελά υπερκέρδη και σωρεία υπερπρονομίων.

«Δεν μπορεί οι ναυτεργάτες να σκεφτόμαστε να ψηφίσουμε τα κόμματα που ψηφίζει ο εφοπλιστής. Οσο πιο αδύναμα βγουν στις 8 Μάρτη τα κόμματα του δικομματισμού και ενισχυθεί το ΚΚΕ, τόσο πιο κερδισμένοι θα είμαστε εμείς. Γιατί θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία, που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική, για να γυρίζουμε στα σπίτια μας γεροί, για να εξυπηρετηθούν τα δικά μας συμφέροντα και όχι των εφοπλιστών, για να γίνουν οι ναυτεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι κάτοχοι του πλούτου που παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ