Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Ηρθε ο καιρός...

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, στο Πεδίον του Αρεως

Με μια φράση του Τζακ Λόντον, εξαιρετικά επίκαιρη για τις στιγμές που ζούμε, ξεκίνησε την ομιλία της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Πέρασε πια ο καιρός, όπου μερικοί ηγέτες πάνω στ' άλογά τους αναλάμβαναν τη σωτηρία της κοινωνίας για λογαριασμό της, και ήλθε ο καιρός που η ίδια η κοινωνία, μ' όλα τα μέλη της, πρέπει ν' αναλάβει τη σωτηρία της», είπε.

«Μας ρωτάνε, συνέχισε, πώς θα βρεθούν τα χρήματα για να ζήσει ο λαός καλύτερα! Απαντάμε:

"Φτωχός και πλούσιος συναντήθηκαν, κοντοστάθηκαν και κοιτάχτηκαν. Και είπε ο φτωχός: Εγώ, αν γλίτωνα τη φτώχεια ετούτη, εσύ στα σίγουρα δε θα έχεις πλούτη".

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Το κεφάλαιο σκοτώνει με πολυβόλα, αλλά και δίχως πολυβόλα. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες το μόνο που σκέφτονται είναι μόλις βγάλουν τον πακτωλό πώς θα τον κάνουν ακόμα μεγαλύτερο. Βγάζουν τα κεφάλαια από την Ελλάδα, επενδύουν εκεί που τους συμφέρει, αποδεικνύοντας ένα πράγμα, ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, πατρίδα έχει ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο μικροπαραγωγός.

Μόλις ξεχειλίσουν τα ταμεία τους, τότε σκέπτονται ποια δημόσια επιχείρηση θα αγοράσουν για το δικό τους όφελος. Πώς θα βάλουν στο χέρι τον υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας. Τις εγκαταστάσεις τουρισμού, τα δημόσια έργα. Επενδύουν σε πολυτελή διαβίωση και αντιπαραγωγικές δαπάνες».


«Εχουμε αγώνες αύριο, μην το ξεχνάτε», είπε συνεχίζοντας η Αλέκα Παπαρήγα και συμπλήρωσε:

«Να είμαστε προετοιμασμένοι και πάνοπλοι, γιατί τώρα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Οι Βρυξέλλες είναι αποφασισμένες να ρίξουν στα κεφάλια των λαών της Ευρώπης και νέα βάρβαρα μέτρα.

Στις εκλογές δεν κρίνονται μόνο κόμματα και υποψήφιοι. Κρίνεται, τελικά, και ο ψηφοφόρος. Θέτει και αυτός μπροστά στην κάλπη υποψηφιότητα. Αν θα αποτελέσει το εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική, ή θα χρησιμοποιηθεί ως χαλί για το πέρασμά της.

Το βράδυ των εκλογών, δε θα κρατούν από αγωνία την ανάσα τους μόνο τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Θα καταμετρούν και τα επιτελεία της πλουτοκρατίας, οι πρεσβείες των χωρών - μελών της ΕΕ, η αμερικανική πρεσβεία. Αν τα ποσοστά του δικομματισμού είναι χαμηλωμένα, θα καταλάβουν ότι απέναντί τους μεγαλώνει η αντίσταση, η χειραφέτηση.

Διαφορετικά, θα τους επιτρέψουμε να χαρούν τον ύπνο τους.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, γυρίστε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, που συγκρότησε μαζί με συνεργαζόμενες αγωνιστικές δυνάμεις.

Καμία ανοχή σε αυτούς, που καλλιεργούν τη συναίνεση, τη συνήθεια να ζούμε με τον πόλεμο, με τη φτώχεια, με τα ναρκωτικά, με τη ρουσφετολογία και την εξαγορά, με τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση, την πορνεία».


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εξαγωγές κεφαλαίου και η επιβράδυνση της ανάπτυξης (2014-11-02 00:00:00.0)
Εκροές - εισροές: 5-1! (2011-10-13 00:00:00.0)
...για μεγαλύτερα κέρδη (2011-05-18 00:00:00.0)
Τρομοκρατήστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ψηφίστε ΚΚΕ! (2004-01-15 00:00:00.0)
Η αντεπανάσταση (1997-11-11 00:00:00.0)
Η επιτροπή σωτηρίας (1997-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ