Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Θεματοφύλακας της «επανίδρυσης του κράτους»

Το προσωπικό του κύρος επιστράτευσε ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες του Γ. Παπανδρέου για «επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς» και «ρεβανσιστικές διαθέσεις», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ για «εκτροπή».

Επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα ποια εγγύηση υπάρχει ότι η ΝΔ δε θα βάλει «τα δικά της παιδιά» στο Δημόσιο, στη θέση των «πράσινων», ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του χτες το βράδυ στο «Σταρ» δήλωσε: «Ο δικός μου ρόλος είναι ο ρόλος του θεματοφύλακα, να εγγυηθώ ότι αυτή είναι και η πολιτική μας και η αυριανή μας πράξη». Απέρριψε τα περί διώξεων λέγοντας ότι «στο δημόσιο τομέα δεν έχει κανένας να φοβηθεί τίποτα. Οι άνθρωποι οι οποίοι απασχολούνται στο δημόσιο τομέα θα αντιμετωπιστούν όπως πρέπει να αντιμετωπίζει ένα κράτος όλους τους εργαζόμενους σε αυτό». Διαβεβαίωσε ότι «με τίποτα δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια», γιατί αυτό «αντιβαίνει και στην ιδεολογία μας και στο πρόγραμμά μας, θα μου επιτρέψετε να πω και στην προσωπική μου πεποίθηση».

Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της απομάκρυνσης των αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Καραμανλής πρόσφερε κάλυψη στα στελέχη του κόμματός του, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για επιχείρηση διαστρέβλωσης, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του Γ. Παπανδρέου που αρχικά είχε δείξει ότι «έχει γενικά ένα ήπιο προφίλ, χαμηλών τόνων και θα μπορούμε να κάνουμε διάλογο». Ο πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε αυτονόητο ότι «με μια πολιτική αλλαγή οι άνθρωποι εκείνοι, οι οποίοι είναι, ας το πούμε το παρακολουθηματικό στοιχείο των πολιτικών επιλογών, εκείνοι μόνοι τους φεύγουν άλλωστε». Διευκρίνισε μάλιστα ότι «ένας ολόκληρος στρατός που, εδώ που τα λέμε, παράγινε τα τελευταία χρόνια, ειδικών συμβούλων, μυστικών συμβούλων, παρασυμβούλων κλπ. φυσικό είναι ότι αντικαθίσταται». Παράλληλα κατήγγειλε ότι «βλέπω, ειδικά τις τελευταίες μέρες μια εκτροπή», καθώς «η άλλη πλευρά εκτρέπεται πάλι σε οξύτητες και παραποίηση θέσεων».

Τόνισε ότι δεν καταργεί το ΑΣΕΠ, αλλά το αναβαθμίζει «ώστε να καλύπτει όλες πλέον τις προσλήψεις», ενώ αναφερόμενος στις αντικαταστάσεις διοικητών ΔΕΚΟ και τραπεζών έθεσε ως κριτήρια, εκτός από την εντιμότητα και την αξιοσύνη, και τη συμφωνία στην πολιτική που θα εφαρμόζει η κυβέρνησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ