Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα

Ο χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν

Μ' ένα στίχο του Χικμέτ και την πεποίθηση πως την ελπίδα για το μέλλον την κρατάνε ζωντανή οι κομμουνιστές, χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν. Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα του χαιρετισμού:

«Φίλοι και Φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα ξέρω πως μιλώ σε συντρόφους. Σε αληθινούς φίλους που παλεύουν μαζί να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τον ιμπεριαλισμό και κάθε εκμετάλλευση. Συναντηθήκαμε μαζί κάτω τις σημαίες της "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή ένωση, βαδίζουμε μαζί ενάντια στο ΝΑΤΟ τον Ιούνη στην Κωνσταντινούπολη, μοιραζόμαστε από κοινού τα δυο κομμάτια της καρδιάς του μεγάλου μας κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Αυτό αποκαλούμε εμείς φιλία. Είναι ακριβώς το αντίθετο από την ψευδεπίγραφη φιλία που θέλουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, από την υποταγή και συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ενάντια στους λαούς.

Δέστε την Κύπρο. Αυτό το υπέροχο νησί, πόσο έχει υποφέρει από τις ξένες επεμβάσεις! Αν την αφήνανε ήσυχη, είναι βέβαιο πως Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα οικοδομούσαν στο νησί τους ένα μικρό παράδεισο. Αλλά ο βρετανικός ιμπεριαλισμός είναι εκεί, οι ΗΠΑ είναι εκεί, η ελληνική φασιστική δικτατορία βρέθηκε εκεί, από το 1974 μια κατοχική δύναμη 30 χιλιάδων από την Τουρκία βρίσκεται εκεί. Και σα να μην έφταναν αυτά, τώρα και η ΕΕ μέχρι και το Ισραήλ θέλουν να είναι εκεί.

Δέστε τη χώρα μου. Σε 5 χρόνια οι άνεργοι φτάσανε τα 15 εκατομμύρια. Τίποτα δεν άλλαξε στη ζωή των Κούρδων. Οι περισσότεροι παραμένουν άνεργοι, φτωχοί ακόμα και άστεγοι. Τα λευκά κελιά συνεχίζουν να καταρρακώνουν τους πολιτικούς κρατούμενους. Εξακολουθούν οι αντιδημοκρατικοί περιορισμοί ενάντια στους κομμουνιστές. Τη μόνη ελευθερία για την οποία ενδιαφέρεται η Ευρωπαϊκή Ενωση στη χώρα μας είναι αυτή των ξένων μονοπωλίων, τα μόνα ανθρώπινα δικαιώματα που νοιάστηκε ήταν τα δικαιώματα του Ερντογάν και των άλλων ισλαμιστών.

Αγαπητοί φίλοι. Ξέρετε τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ, τι έγινε σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ. Ξέρετε τι μέλλον επιφυλάχτηκε στα ιδιωτικοποιημένα εργοστάσια, στους Ελληνες αγρότες. Εχετε πείρα από την κατοχή και την περίοδο της δικτατορίας. Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον: την κρατάν σήμερα ζωντανή οι κομμουνιστές. Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα. Ας τις φέρουμε πιο κοντά!

Ζήτω η φιλία των λαών!

Εύχομαι στους Ελληνες εργαζόμενους και το κόμμα τους το ΚΚΕ επιτυχία στην κάλπη και τους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ