Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ

Ο χαιρετισμός του Χάρη Παπαμάργαρη, υποψήφιου Επικρατείας, στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες του ΚΚΕ

Φίλοι και φίλες

Μαζί στους αγώνες.

Μαζί στις κάλπες. Και την επόμενη μέρα συνεχίζουμε πιο δυνατοί.

Εχουμε μιλήσει για την επόμενη μέρα. Ξέρουμε τι μας περιμένει. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε οι αποφάσεις των ισχυρών της ΕΕ, οι οποίοι, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της νέας τάξης, που προσπαθούν να εμπεδώσουν μαζί με τους Αμερικάνους, προχωρούν αδίστακτα σε νέους εργασιακούς μεσαίωνες, σε ωμές παραβιάσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ανατροπές του '89 - '91 στην Ανατολική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ενωση άνοιξαν το δρόμο σε ακόμη πιο άγριες μορφές εκμετάλλευσης και νεοκαπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αποδεικνύεται καθαρά ότι το τείχος του Βερολίνου δεν έπεσε για να χτιστεί ένας καλύτερος κόσμος. Επεσε για να επεκτείνουν και να εμπεδώσουν οι ιμπεριαλιστές της Δύσης, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι, την κυριαρχία τους πάνω στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου. Για να εκμεταλλευτούν ακόμη πιο άγρια, ακόμη πιο ξεδιάντροπα, τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.

Φίλοι και φίλες

Ολοι όσοι αρνούμαστε να δεχτούμε τη νέα τάξη πραγμάτων, όλοι όσοι αρνούμαστε να δεχτούμε την ωμή παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των εργασιακών κατακτήσεων, που αποκτήθηκαν με αγώνες, θυσίες και αίμα, όλοι όσοι αρνούμαστε να υποταχτούμε μοιρολατρικά σε δήθεν μονόδρομους ή να αποδεχτούμε ψευδαισθήσεις και φτιασιδώματα για δήθεν τρίτους δρόμους, όλοι όσοι λέμε «μετρήστε μας από δω», έχουμε κάνει την επιλογή μας.

Συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ, που λέει καθαρά και ξάστερα ΟΧΙ στη νεοκαπιταλιστική βαρβαρότητα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δημοκράτες, πατριώτες, Ελληνες, με τους κομμουνιστές, για να αγωνιστούμε ενάντια στο νέο μεσαίωνα, που μας οδηγούν οι Αμερικάνοι με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.

Εμείς την Κυριακή δε θα ψηφίσουμε για να βγάλουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Θα ψηφίσουμε για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοπτική, για μια λαϊκή συμμαχία. Για να έρθουμε μαζί με άλλους αριστερούς, δημοκράτες, πατριώτες πιο κοντά στο στόχο της λαϊκής εξουσίας, για ένα δημοκρατικό Μέτωπο αγώνα ενάντια στη νέα τάξη. Θα ψηφίσουμε το ΚΚΕ για να πούμε στα παιδιά μας και στον κόσμο πως «μπορεί να ήρθαν έτσι τα πράγματα, αλλά έτσι δε θα μείνουν». Γεια σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ