Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικές «γαϊδουρομαχίες»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μας... μπέρδεψε τις τελευταίες μέρες ο Γ. Παπανδρέου και η «δεξιο-κεντρο-αριστερή» του «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» και δεν ξέραμε ποια παροιμία να χρησιμοποιήσουμε. Αυτή που λέει «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» ή την άλλη, με τους δυο γαϊδάρους που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα;

Ναι, καλά καταλάβατε. Αναφερόμαστε στις κινδυνολογικές κραυγές, περί «επανόδου της επαράτου», περί «πογκρόμ στη δημόσια διοίκηση» κλπ., κλπ. Στη μέγιστη υποκρισία του Γ. Παπανδρέου, που δήλωσε προχτές ότι «είναι απαράδεκτο η δεξιά να βλέπει το κράτος και την εξουσία ως μέσο για το βόλεμα των παιδιών της».

Οχι, δεν έχουμε την παραμικρή αυταπάτη για το τι θα κάνει μια ενδεχόμενη, αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ. Την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική με αυτή του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει. Αλλωστε, ακόμη και τα διαβόητα προγράμματά τους ίδια είναι στην ουσία. Ούτε αμφιβάλλουμε ότι και η ΝΔ θα επιδοθεί στη ρουσφετολογία και την πολύμορφη εκμετάλλευση της κρατικής εξουσίας προς όφελός της. Οπως ακριβώς κάνει και το ΠΑΣΟΚ, δυο δεκαετίες τώρα.

Ολ' αυτά είναι για μας γνωστά και αναμενόμενα. Γι' αυτό και φωνάζουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ένας και μόνον είναι ο δρόμος για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, όλους όσοι θέλουν να καταδικάσουν τα προαναφερόμενα: «Μαύρο» και στους δυο. Ψήφο στο ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ