Τετάρτη 31 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΜΠΟΥΣ
«Συμφωνώ απόλυτα... »

Απόλυτη σύμπλευση και υποταγή στον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο» των ΗΠΑ έσπευσε να δηλώσει ο Κ. Καραμανλής, κατατάσσοντας την κυβέρνησή του στην περιβόητη «συμμαχία των προθύμων». Επίσημα διαπιστευτήρια αφοσίωσης θα καταθέσει κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο στις 20 του Μάη, όπου θα αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και «καθήκοντα».

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις «προσδοκίες» του Προέδρου Μπους, που θεωρούσε αυτονόητη και δεδομένη τη συστράτευση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ στην «αντιτρομοκρατική εκστρατεία», ο πρωθυπουργός στη χτεσινή απαντητική επιστολή του σπεύδει να στοιχηθεί πίσω από τους ηγεμόνες της «νέας τάξης».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Κ. Καραμανλής ευθύς εξαρχής δηλώνει: «Συμφωνώ απόλυτα με την έμφαση που αποδίδετε στην καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ελευθερίας των λαών μας». Ταυτόχρονα, συμπεριλαμβάνει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ως κομμάτι του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. «Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας καθίσταται ακόμη σημαντικότερη καθώς η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «η λήψη όλων των μέτρων που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των Αγώνων είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησής μου».

Καταλήγοντας ο Κ. Καραμανλής διατυπώνει την προσδοκία του να συζητήσει αυτό «και άλλα θέματα» κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στην Ουάσιγκτον στις 20 του Μάη, επαληθεύοντας έτσι και τις σχετικές πληροφορίες που υπήρχαν πριν από μερικές μέρες για το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ