Κυριακή 16 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σύσκεψη σωματείων για την Πρωτομαγιά

Αύριο στις 6 το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων η σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών

Με στόχο την επιτυχία της ταξικής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο την Κυριακή 7 Μάη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) στις 10 το πρωί, πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα στις 6 το απόγευμα πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στη σύσκεψη θα αποφασιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών και εκδηλώσεων σε χώρους δουλιάς στα πλαίσια της προετοιμασίας της κεντρικής συγκέντρωσης.

Την πρωτοβουλία για τη σύγκληση της σύσκεψης ανέλαβε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ μετά από συνεδρίασή της, στην οποία αποφασίστηκε να πρωτοστατήσει για να αναδειχτεί το πραγματικό ταξικό περιεχόμενο του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, να έρθει στο προσκήνιο ο αγωνιστικός διεκδικητικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων και της κεντρικής συγκέντρωσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Να εκφραστεί η αντίθεση και αντίσταση των εργαζομένων «στην αντιλαϊκή πολιτική των ευρωμονόδρομων της ΟΝΕ και των πολεμικών σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Η νέα επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση, υπηρετώντας τις εντολές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, για το ξεθεμελίωμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, προσδίδει στη φετινή εργατική Πρωτομαγιά ιδιαίτερη σημασία. Η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις στους εργασιακούς χώρους σε όλη τη χώρα και στην κεντρική ταξική συγκέντρωση θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την έκφραση της ουσιαστικής αντίθεσης των εργαζομένων στα αντεργατικά εφιαλτικά σχέδια, αλλά και στη συμβιβαστική στάση που κρατούν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, διευκολύνοντας έτσι την υλοποίησή τους.

Βασική επιδίωξη του ΠΑΜΕ είναι η επιτυχία της ταξικής αγωνιστικής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, να βάλει το «λιθαράκι» της στη γενικότερη προσπάθεια για αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, για ανάπτυξη μαζικών ενωτικών αγώνων αντίστασης στο «όραμα» κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης για επιβολή κοινωνικού μεσαίωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ