Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Ιδιαίτερο το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τις γυναίκες. Κάλεσμα να παλέψουν για την Ευρώπη της ειρήνης, της συνεργασίας, της ισοτιμίας των γυναικών, του σοσιαλισμού.

Καλεί αυτές που περισσότερο χτυπιούνται από την ανεργία, που τους αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, που ρίχνουν στις πλάτες τους περισσότερες ευθύνες με την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, όσες πληρώνουν περισσότερα για να βάλουν στο καλάθι τους λιγότερα, όσες δουλεύουν μέρα νύχτα για να τα φέρουν βόλτα και κάποτε οι εργοδότες τις πετάνε στο δρόμο, όσες είναι όμηροι σε δουλιές προσωρινές, όσες δουλεύουν χωρίς ανάσα στο χωράφι ή ζουν με συντάξεις πείνας, όσες νιώθουν βαθύτερα τον πόνο της μάνας και της νέας στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη.

Σε όλες αυτές το ΚΚΕ λέει: «Η προοπτική της Ελλάδας για το λαό συνδέεται με την απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ, με την αποδέσμευση, που θα γίνει πραγματικότητα όταν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει. Κι αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει. Σημασία έχει το κάθε κίνημα να συμβάλει σε αυτό. Η ΕΕ δε διορθώνεται. Οσες βλέπετε με δυσπιστία την προοπτική της αποδέσμευσης, δεν πρέπει να της κλείσετε την πόρτα. Γιατί τότε θα καταδικαστείτε να αγωνίζεστε χωρίς αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ