Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΠΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτική εταιρία

Το ξεπούλημα 53 και πλέον στρεμμάτων που μέχρι τώρα ανήκαν στο Δήμο Καλπακίου Ιωαννίνων καταγγέλλει η δημοτική κίνηση «Αντισταθείτε» του Δήμου Καλπακίου. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση, με ομόφωνη απόφασή του ο Δήμος Καλπακίου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) πουλάει 53 στρέμματα της πρώην κοινότητας Νεγράδων στη θέση «Μεσοβούνι», στην εταιρία «Imberial quality drinks» για να φτιάξει η τελευταία εργοστάσιο αεριούχων ποτών και εμφιάλωσης νερού.

Η έκταση αυτή, γνωστή ως «ζευγαρολίβαδο», είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν στην Κοινότητα Νεγράδων για βοσκή. Σε αυτή βρίσκονται εγκαταστημένα μία ομβροδεξαμενή για το πότισμα των ζώων. Υπάρχει, ακόμα, γεώτρηση άντλησης πόσιμου νερού για τους Νεγράδες, που σημαίνει πως αν πάρει η εταιρία την έκταση οι κάτοικοι σε περιόδους λειψυδρίας θα πούνε το νερό... νεράκι.

Η δημοτική κίνηση «Αντισταθείτε» υπογραμμίζει πως ο Δήμος Καλπακίου, προκειμένου να πείσει τους κατοίκους της περιοχής για την «έξυπνη» απόφασή τους εκμεταλλεύεται υπαρκτά προβλήματα του δήμου που οι ίδιοι συντηρούν, ενώ προσπαθούν να πείσουν ότι θα επιβάλουν τους δικούς τους όρους στην ανώνυμη εταιρία που θα επιδιώκει τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη. Οι... παράγοντες του δήμου λένε, για παράδειγμα, ότι ο δήμος και οι Νεγράδες θα έχουν οφέλη από την «παραχώρηση» γιατί με τα χρήματα που θα πάρουν θα κατασκευαστεί Πνευματικό Κέντρο. Γιατί το 50% των εσόδων από τα τέλη που θα βάλουν στο νερό που θα εμφιαλώνει η επιχείρηση θα πηγαίνουν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεγράδων και γιατί θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η Κίνηση καλεί τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους εμποδίζοντας το ξεπούλημα του πλούτου της περιοχής. Η έλλειψη χρημάτων και υποδομών δεν αντιμετωπίζεται με το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας ούτε με την επιβολή «χαρατσιών» μέσω δημοτικών τελών. Αντιμετωπίζεται με την αγωνιστική διεκδίκηση των παρακρατημένων πόρων από την κεντρική εξουσία και με την απαίτηση για γενναία επιχορήγηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ