Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Χρειάζονται ακόμη πολλά για να λειτουργήσει...

Συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Μέτρα για τη σωστή λειτουργία του θεσμοθετημένου Εθνικού Πάρκου Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ), ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΘΠΑΒΣ, η πρώτη από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβρη του 2003 - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - εκτός από την έγκριση τριών κανονισμών λειτουργίας, αποφασίστηκε να προτείνουν στην κυβέρνηση προς υλοποίηση τα παρακάτω θέματα, προκειμένου να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και να υλοποιήσει το έργο για το οποίο συστάθηκε:

1. Επίσπευση έγκρισης των Τεχνικών Δελτίων από το Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡ του ΥΠΕΧΩΔΕ και δημοσίευση των αντίστοιχων κανονισμών στο ΦΕΚ, ώστε να δρομολογηθεί ουσιαστικά η λειτουργία του φορέα με προκηρύξεις προσωπικού και εξοπλισμού.

2. Τροποποίηση του Ν. 1650/86 για τη μεταφορά πόρων από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, καθ' όσον αυτό θα συμβάλει σημαντικά στη βιωσιμότητα του Εθνικού Πάρκου.

3. Εξασφάλιση συνεργασίας με φορείς του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τεχνολογικά αναβαθμισμένη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου.

4. Εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρους του ΥΠΕΧΩΔΕ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για θέματα εντοπισμού θαλάσσιας ρύπανσης, αντιρρυπαντικών τεχνολογιών και γενικά προστασίας του οικοσυστήματος.

5. Ενταξη στο πρόγραμμα «Αλιεία» του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να εξασφαλιστεί η διεύρυνση των ιχθυοαποθεμάτων του θαλάσσιου πάρκου, που αποτελεί πάγιο αίτημα αλιέων της περιοχής.

6. Εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυση από το υπουργείο Ανάπτυξης ή και ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να δημιουργηθεί βάση δεδομένων και να ταξινομηθούν οι χρήσεις γης του χερσαίου οικοσυστήματος και των νησιών για μια βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών της περιοχής.

Τέλος, αφού οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία του φορέα, ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα και να μπει στο σωστό δρόμο η λειτουργία του Εθνικού Πάρκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ