Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΙΚΟΜΕΞ
Αναβλήθηκε η συζήτηση για την πτώχευση

Στις 9 Ιούνη θα συζητηθεί τελικά στο Πρωτοδικείο - όπως είχε γράψει προχτές ο «Ρ» - η αίτηση πτώχευσης της ΡΙΚΟΜΕΞ, μαζί με την παρέμβαση που έχουν κάνει όσοι από τους συγγενείς των θυμάτων στο σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999 δεν έχουν δεχτεί την πρόταση της εταιρίας να πάρουν το 33% του ποσού που έχει οριστεί από τα αστικά δικαστήρια σαν αποζημίωση.

Οι προσβάλλοντες την πτώχευση της ΡΙΚΟΜΕΞ σημειώνουν ότι είναι εικονική, με μοναδικό σκοπό να μην πληρώσει τις αποζημιώσεις που φτάνουν συνολικά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Υποστηρίζουν ότι η εταιρία έχει αγοραστεί από πολυεθνική και η έδρα της έχει μεταφερθεί στην Τουρκία. Από τη μεριά της, η εταιρία στην αίτηση παύσης πληρωμών που έχει καταθέσει, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι είναι ο κύριος μέτοχος σε εταιρία με έδρα την Τουρκία και σε άλλη μία με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο πρόεδρος της εταιρίας είναι Βέλγος με μόνιμη κατοικία το εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι η ΡΙΚΟΜΕΞ μέχρι στιγμής δεν έχει καταβάλει κανένα ποσό από αυτά που της έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια, στη δε πρόταση συμβιβασμού που είχε κάνει ανέφερε σαφώς ότι ισχύει μόνο αν γίνει δεκτή από όλους τους ενδιαφερόμενους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προχωρήσει στη διαδικασία πτώχευσής της, όπως και τελικά έκανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ