Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΑΘΕΑ
Καταλογίζει πολιτικές ευθύνες

Πλήρης επιβεβαίωση του «Ρ», που αποκάλυψε ότι πίσω από το φιάσκο των κατεδαφίσεων η τότε κυβέρνηση επιδίωκε να κρύψει την παράδοση του αιγιαλού και της παραλίας στο μεγάλο κεφάλαιο

Ο χώρος στην Κερατέα, όπου βρέθηκε νεκρή η Ρ. Σταθέα

Eurokinissi

Ο χώρος στην Κερατέα, όπου βρέθηκε νεκρή η Ρ. Σταθέα
Πολιτικές ευθύνες καταλογίζονται ευθέως από το πόρισμα της έρευνας που διεξήγαγε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράιου για το θέμα του φιάσκου των κατεδαφίσεων μαντρότοιχων επωνύμων «πάνω στο κύμα», το οποίο είχε ως τραγική κατάληξη την αυτοκτονία της υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών Ρουμπίνης Σταθέα τον περασμένο Οκτώβρη. Συγκεκριμένα, οι ευθύνες καταλογίζονται στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απ. Φωτιάδη και κατά του τότε γενικού γραμματέα του ίδιου υπουργείου Γ. Κανελλόπουλου.

Μάλιστα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρέπεμψε τη δικογραφία για την αυτοκτονία Σταθέα στη Βουλή, ώστε να ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται ευθύνες κατά πολιτικών προσώπων και ειδικά κατά του πρώην υφυπουργού.

Σημειώνεται ότι η Ρ. Σταθέα πριν βάλει τέλος στη ζωή της άφησε έξι επιστολές με τις οποίες υπονοούσε ευθέως ότι δέχτηκε πολιτικές πιέσεις για να ανακαλέσει την ανάκληση πρωτοκόλλων κατεδάφισης διαφόρων αυθαίρετων κτισμάτων στις παραλίες της Αττικής. Τις κατεδαφίσεις αυτές - όπως είχε αποκαλύψει τότε και ο «Ρ» - ήθελε να εκτελέσει τότε η κυβέρνηση, προκειμένου να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των πολιτών, αφού από την άλλη προετοίμαζε προκλητικά το έδαφος για νομιμοποίηση πλήθους πολεοδομικών και άλλων παραβάσεων, αλλά και την παράδοση τμημάτων - «φιλέτων» του αιγιαλού και της παραλίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία εξέλιξη δικαιώνει πλήρως το «Ρ» που σε αποκαλυπτικό του δημοσίευμα την Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003, είχε αποκαλύψει έγγραφο - φωτιά του διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων Δ. Λάμπρου, ο οποίος απευθυνόμενος στον υφυπουργό Απ. Φωτιάδη, κατά την ίδια περίοδο που προετοιμαζόταν η κυβερνητική κίνηση εντυπωσιασμού των κατεδαφίσεων, επισήμαινε ότι:

  • Παραμένουν αθωράκιστες από μηχανοργάνωση και αποδεκατισμένες από προσωπικό οι υπηρεσίες υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας, ενώ υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως αυτή που με πρόσχημα τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου παρέδιδε τη δημόσια περιουσία στους καταπατητές.
  • Ολα αυτά θέτουν σε κίνδυνο την υπόσταση της δημόσιας περιουσίας και εάν δεν αρθούν θα υπάρξει αποτέλεσμα η «τελμάτωση του τομέα και ο αφανισμός της δημόσιας περιουσίας.

Θυμίζουμε ότι η κοροϊδία της τότε κυβέρνησης με τις κατεδαφίσεις για το «θεαθήναι», αποδεικνύεται - όπως επισήμανε ο «Ρ» και επιβεβαίωνε άλλο πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών για την αυτοκτονία Σταθέα - από την ψήφιση του νόμου 2971 του 2001, με τον οποίο παραδίδονται οι αιγιαλοί και οι παραλίες στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ