Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Κέντρο εκπαίδευσης ... «Αμερικανο-τσολιάδων»!

«Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να κάνει μεγάλες ατιμίες», έλεγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος (φυσικά, τις είχε προηγουμένως διαπράξει τις δικές του ατιμίες)...

Και να, που οι επίγονοί του αποδεικνύουν ότι τα φληναφήματα περί «ισχυρής Ελλάδας» δεν είναι παρά το παραβάν, πίσω από το οποίο η «μικρή» Ελλάδα προβαίνει, τελικά, και σε μεγάλες ατιμίες.

*

Το γεγονός ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα, που έζησε στο πετσί της το καθεστώς των Τσολάκογλου και των δυνάμεων κατοχής, δηλώνει έτοιμη να «εκπαιδεύσει» τα «Τάγματα Ασφαλείας» των Ιρακινών δοσίλογων, είναι μια τέτοια - άτιμη - πράξη.

Ο Κ. Καραμανλής έβαλε κι αυτός την υπογραφή του στην «ντιρεκτίβα» του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη να είναι μια από τις χώρες, που θα κληθεί να «κατασκευάσει» Ιρακινούς «γενίτσαρους» για να στραφούν ενάντια στην ηρωική ιρακινή αντίσταση και να υπηρετήσουν τους «κουίσλινγκ» των ΗΠΑ. Η Ελλάδα θα γίνει κέντρο εκπαίδευσης Ιρακινών «Αμερικανο-τσολιάδων», που θα στοιχηθούν δίπλα στους 200.000 πεζοναύτες της αμερικανικής «κομαντατούρ» που παραμένουν στο Ιράκ.

*

Κατόπιν, λοιπόν, των σχετικών αποφάσεων του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που τίθενται στην υπηρεσία του νέου Αμερικανού πρέσβη στη Βαγδάτη, του γνωστού και μη εξαιρετέου «κυρίου» Νεγρεπόντε. Είναι το ίδιο πρόσωπο, που κάποτε «εκπαίδευε» τους παρακρατικούς μισθοφόρους των ΗΠΑ, τους «Κόντρας», οι οποίοι κατέσφαξαν τη Νικαράγουα. Τώρα, ο «κύριος» Νεγρεπόντε θα εφαρμόσει το μοντέλο των «Κόντρας» και στο Ιράκ. Αλλά αυτή τη φορά, σοβαρό μερίδιο αυτού του άγους καλούνται να φορτωθούν στις πλάτες τους οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και οι Ελληνες αξιωματικοί, που μετατρέπονται σε «εκπαιδευτές» των προδοτών του ιρακινού λαού!

*

Κι όλα αυτά, με την υπογραφή του κ. Καραμανλή. Αλλά και τη «σεμνή» υποστήριξη του κ. Παπανδρέου. Αλλωστε, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν, που - πρώτος αυτός - τόλμησε να αποκαλέσει την ιρακινή αντίσταση «τρομοκρατία»! Συνεπώς, δεν είναι μόνη η ΝΔ. Εχει πιστό συμπαραστάτη το ΠΑΣΟΚ. Παντού. Ακόμα και στην πολιτική, που βοηθά στην ...«κατάρτιση» των Ιρακινών «Αμερικανο-τσολιάδων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ