Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εμπρακτη αντίσταση στην αστυνομοκρατία

Αύριο, Πέμπτη, 1η Ιούλη, στις 8 το βράδυ, οι 9 συγκεντρώσεις στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες. Αμεση απάντηση στην έναρξη εφαρμογής του συστήματος παρακολούθησης

Αυτό το σκηνικό της πόλης - στρατοπέδου πρέπει να ανατραπεί στην πράξη
Αυτό το σκηνικό της πόλης - στρατοπέδου πρέπει να ανατραπεί στην πράξη
Κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο, ακόμα πιο σκληρό, καθεστώς αστυνομοκρατίας που αύριο, Πέμπτη, 1η Ιούλη, εγκαινιάζει και επισήμως η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την καταστολή των λαϊκών αγώνων και την περιστολή των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, οργανώνει αύριο στις 8 το απόγευμα, σε εννέα σημεία της Αθήνας, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλώντας το λαό της Αθήνας και τους εργαζόμενους να δηλώσουν μαζικό «παρών».

Από αύριο ορίζονται ζώνες απαγόρευσης της κοινωνικής δραστηριότητας και, ταυτόχρονα, οι χιλιάδες κάμερες παρακολούθησης θέτουν ολόκληρη την πόλη υπό παρακολούθηση, με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ποιος θα παρακολουθείται είναι προφανές. Ο νέος τρομονόμος της κυβέρνησης της ΝΔ που αποτελεί συνέχεια του τρομονόμου του ΠΑΣΟΚ, χτυπά ευθέως την πολιτική δράση, τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Ετσι, εναπόκειται στην ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης, του κάθε πολιτικού εκπροσώπου του μεγάλου κεφαλαίου να χαρακτηρίσει ως τρομοκράτες όσους αγωνίζονται. Αυτούς θα παρακολουθεί ο «Μεγάλος Αδελφός», που λέγεται «C4I» και έχει εγκατασταθεί στο Λεκανοπέδιο και στις άλλες Ολυμπιακές πόλεις. Ενα ηλεκτρονικό «τέρας» που μέσα σε τρία δευτερόλεπτα αποτυπώνει φωτογραφικά τον «ύποπτο» και μέσα σε 17 δευτερόλεπτα καταγράφει ακόμα και τη συνομιλία του μέσω κινητού, τον αριθμό του κινητού και τον αριθμό τηλεφώνου που έχει καλέσει. Και όλα αυτά όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη, όπως επιβεβαίωσε η πρόσφατη επίδειξη που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά και με θύμα έναν ανύποπτο πολίτη.

Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα αναδεικνύει όχι μόνο την επικαιρότητα των κινητοποιήσεων της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ αλλά και την αναγκαιότητα ο αγώνας αυτός ενάντια στην αστυνομοκρατία να μαζικοποιηθεί και να ενταθεί. Σε δηλώσεις του στο «Ρ», ο Γ. Κομνηνός, μέλος της Γραμματείας, επισημαίνει: «Από αύριο ξεκινά και επίσημα η λειτουργία των καμερών παρακολούθησης. Καλούμε τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους να πάρουνε μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα παρακολούθησης - που η κυβέρνηση εφαρμόζει με στόχο να τρομοκρατούν όποιον αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες δουλιάς και ζωής - και να τα ακυρώσουν στην πράξη».

Τα εννέα σημεία συγκέντρωσης που έχουν οριστεί είναι τα παρακάτω:

  • Ομόνοια, μπροστά από το κατάστημα «Χόντος Σέντερ».
  • Μετρό Δάφνης (πλατεία Καλογήρων).
  • Γαλάτσι, στο άγαλμα Εθνικής Αντίστασης (Βεΐκου και Γαλατσίου).
  • Φιλαδέλφεια, στην κεντρική πλατεία.
  • Καισαριανή, στη συμβολή των οδών Υμηττού και Φορμίωνος.
  • Καλλιθέα στην πλατεία Δαβάκη.
  • Περιστέρι στη συμβολή των οδών Θηβών και Πελασγίας.
  • Αιγάλεω στη συμβολή των οδών Θηβών και Ιεράς Οδού.
  • Αμπελόκηποι, στο Μετρό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ