Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φιλοπόλεμη πολιτική

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ομόφωνα υιοθέτησε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ την «Πρωτοβουλία Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης», η οποία καθορίζει το πλαίσιο επεμβάσεων της λυκοσυμμαχίας στη λεγόμενη «Ευρύτερη Μέση Ανατολή», από δω και πέρα.

Προφανώς, τόσο η ηγεσία των ΗΠΑ, όσο και αυτές των ευρωπαϊκών χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, είτε είχαν συμφωνήσει είτε διαφωνήσει με την εισβολή στο Ιράκ, δεν μπορούν και δε θέλουν να βγάλουν τα ολοφάνερα διδάγματα από τον πολεμικό αυτό τυχοδιωκτισμό. Και, κυρίως, δεν μπορούν και δε θέλουν να καταλάβουν ότι κανένας λαός δεν είναι διατεθειμένος να ξεπουλήσει την εθνική του κυριαρχία και ανεξαρτησία, έναντι της όποιας «εισαγόμενης», και, μάλιστα, από το ΝΑΤΟ, επιχείρησης δυτικοποίησης και «εκδημοκρατισμού» της χώρας του.

Και μπορεί η «αδυναμία» αυτή να εξηγείται από τις επιταγές και τα συμφέροντα των μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών πολυεθνικών, που θέλουν να διεισδύσουν βαθύτερα στην περιοχή αυτή, αλλά το σίγουρο είναι πως η ΝΑΤΟική πολιτική και τακτική θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες, μεγαλύτερους κινδύνους, νέους πολέμους και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Περιπέτειες και κινδύνους, που αφορούν άμεσα και στη χώρα μας, αφού - εκτός των άλλων - βρίσκεται κι αυτή στην περιοχή αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ