Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ - Πώς να σταματήσουμε το ΝΑΤΟ»

Κοινή ανακοίνωση της συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων

Μετά το τέλος της συνάντησης οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των 21 κομμάτων, κινημάτων και οργανώσεων εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

«Σαν αποτέλεσμα της συνάντησης που οργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας, με θέμα "Ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ - Πώς να σταματήσουμε το ΝΑΤΟ", στις 28 Ιουνίου 2004 στην Κωνσταντινούπολη, εμείς τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα μαζί με οργανώσεις και διανοούμενους εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στο περιεχόμενό της.

Καταδικάζουμε τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, και τις αποφάσεις αυτού του επιθετικού, πολιτικού, στρατιωτικού οργανισμού να επεμβαίνει όπου Γης.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής στο Ιράκ και την άμεση απόσυρση των ξένων στρατευμάτων που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό είναι απαραίτητο στοιχείο του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο.

Θεωρούμε την αποκάλυψη του αποφασιστικού ρόλου που έπαιξε το ΝΑΤΟ σαν θεματοφύλακας των ιδιωτικοποιήσεων και των άλλων οικονομικών και κοινωνικών επιθέσεων σε βάρος της Εργατικής Τάξης ότι αποτελεί ένα άμεσο καθήκον στον αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ