Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ πολέμων συνδικάτο

Τον Χ. Μπαρόζο επέλεξαν για Πρόεδρο της ΕΕ οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μια μέρα μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. ΕΕ και ΝΑΤΟ έτσι κι αλλιώς πάνε... πακέτο!

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαιώθηκε ότι το ΝΑΤΟ γίνεται ένα πιο αποφασιστικό εργαλείο ιμπεριαλιστικού πολέμου και επεμβάσεων. Η στενή συνεργασία των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στο φόντο πάντα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, βρήκε την έκφρασή της και στην επιλογή στη συνέχεια, για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του «παρακοιμώμενου» των Μπους-Μπλερ-Αθνάρ στον πόλεμο κατά του Ιράκ, Πορτογάλου «κεντροδεξιού», Χοσέ Μπαρόζο, ενώ για τη θέση του υπουργού των Εξωτερικών της ΕΕ, ετοιμάζεται το άλλο ΝΑΤΟικό γεράκι, γνωστός στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, «σοσιαλιστής» Χαβιέ Σολάνα.

Την ίδια ώρα όμως, χιλιάδες διαδηλωτές, πρώτα στην Κωνσταντινούπολη και χτες στην Αθήνα, ένωναν τις γροθιές τους, διαδηλώνοντας για την ειρήνη, κατά του πολέμου, κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» όχι μόνο είναι άκρως επίκαιρο, αλλά πρέπει και να δονεί στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των λαών της Ευρώπης από δω και πέρα όλο και περισσότερο...


ΣΕΛ.  6   -   7,    10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ