Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ευλύγιστα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ το ΝΑΤΟ ως στρατιωτικός συνασπισμός δημοκρατικών χωρών που είναι, δεν ήταν «απόλυτο» στις αποφάσεις του. Η Ελλάδα μπορεί - όπως είπε ο Καραμανλής - να εμπλακεί και νομιμοποιήσει το έγκλημα του Ιράκ, με όποιο τρόπο νομίζει.

Αν θέλει μπορεί να μεταφέρει το πρόβλημα στο εσωτερικό της με εκπαιδεύσεις Ιρακινών «ταγματασφαλιτών» μιας κυβέρνησης «Τσολάκογλου» ή επίσης μπορεί να αποστείλει στρατιωτικούς της στο Ιράκ. Η εμπλοκή πάντως είναι «ένα το κρατούμενο».

Η παραπάνω κρίση φυσικά γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια μια και το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν καν αυτές οι επιλογές και απλούστατα η κυβέρνηση να περιμένει περαιτέρω οδηγίες και προσαρμογές...

Οι περίφημες «συμβατικές υποχρεώσεις» προς το ΝΑΤΟ αποδεικνύονται περίτρανα (και για μια φορά ακόμη) πολύ πιο ισχυρές από τις δεκάδες διαψεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Αμυνας περί μη αποστολής στρατευμάτων στο Ιράκ. Τσάμπα ο κόπος τους.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ... μέρα σήμερα, δεν το συζητάμε! Το ΠΑΣΟΚ θα μας αναλύσει τη νέα ιδεολογική του πλατφόρμα με την οποία θα οδηγηθεί προς το συνέδριό του και το μέλλον. Οπως λένε οι φήμες, θα μας προκύψει «προοδευτικό αριστερό» κόμμα.

Θα θυμάστε, βέβαια, ότι δε δίσταζαν να λένε κάτι τέτοια ακόμη και όταν ήταν στην κυβέρνηση. Οταν η λιτότητα, ο αυταρχισμός και η συμπόρευση με τις ΗΠΑ πήγαιναν σύννεφο. Τώρα που είναι στην αντιπολίτευση το λιγότερο που περιμένει κανείς είναι να «πάρουν τα βουνά».

Αλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση όπου κάποιοι - εδώ στην Ελλάδα - αποκαλούν «αριστερό» τον Τόνι Μπλερ, οπότε ο Γιώργος Παπανδρέου νιώθει άνετα να δηλώνει ό,τι θέλει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ