Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΟΜΒΕΣ ΕΤΣΙ ΄Η ΑΛΛΙΩΣ

ΒΟΜΒΑ: «Η βόμβα του ασφαλιστικού παραλίγο να εκραγεί καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός ανακίνησε μια από τις κρισιμότερες πλευρές, την ένταξη των λεγόμενων ευγενών ταμείων στο ΙΚΑ, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Οι ασφαλισμένοι των εν λόγω ταμείων φοβούνται την εξίσωση προς τα κάτω, ενώ το ΙΚΑ θα φορτωθεί με πρόσθετα ελλείμματα» (Το πρώτο θέμα στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ: «Ο νόμος 3029 εξελίσσεται σε νομοθετικά κατοχυρωμένο Γόρδιο Δεσμό (...) πηγές του υπουργείου αναφερόμενες στο νόμο Ρέππα κάνουν λόγο για ...νόμο πλαίσιο με θολά σημεία τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση απέφυγε να υλοποιήσει αφήνοντας τα δύσκολα για μετά (...) ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου» (Το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ»).

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ: «Η γαλλική αντιπροσωπεία με τη διακριτική πάντοτε υποστήριξη των Γερμανών επέμεινε αρχικώς ότι η συζήτηση θα γινόταν μόνο για αστυνομικές δυνάμεις του Ιράκ. Οι αμερικανοί επέμειναν στην εκπαίδευση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ. Φυσικά επικράτησε η αμερικάνικη άποψη με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ΝΑΤΟικών εταίρων (...) δηλαδή σηκώνεται ΝΑΤΟική σημαία στο Ιράκ (κανείς όμως δε σπεύδει να πει από τώρα τι θα γίνει στην απευκταία περίπτωση που ΝΑΤΟικές δυνάμεις δεχτούν επίθεση στο έδαφος του Ιράκ ούτε ποιες θα είναι τότε οι υποχρεώσεις όλων των κρατών - μελών της Συμμαχίας)...» (Η Κύρα Αδάμ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ Η ΣΟΥΔΑ: «Μέχρι τώρα, είχαμε το επιχείρημα ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει και κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας απαιτούν τη χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων. Οι αγώνες όμως θα τελειώσουν το Σεπτέμβριο και τότε το αίτημα εκ μέρους του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών θα επανέλθει πιο πιεστικό, δεδομένου ότι η κατάσταση στο Αφγανιστάν και το Ιράκ δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τότε» (Το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ