Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... καιόμενα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΠΩΣ ΚΑΙ να το κάνουμε, όπως και να το δούμε ή να το σκεφτούμε 200 φωτιές μέσα σε δύο μέρες δεν μπορεί να είναι ούτε φυσικό φαινόμενο, ούτε συγκυριακό γεγονός. Υπάρχουν φωτιές που μπήκαν από ατύχημα αλλά είναι σαφές ότι υπάρχουν και εμπρησμοί.

Και, βέβαια, το εύκολο είναι να αποδώσει κανείς τα πάντα στην αντι-οικολογική συνείδηση κάποιων. Ομως, δεν μπορεί να το κάνει σίγουρα μια κυβέρνηση που δεν έχει Εθνικό Κτηματολόγιο, μια κυβέρνηση που συνεχίζει (όπως και η προηγούμενη) να νομιμοποιεί καταπατήσεις δασικών περιοχών από μεγαλοσχήμονες.

Χώρια πολλά ακόμη ανάλογα, είτε της προηγούμενης είτε της σημερινής κυβέρνησης...

Αλλωστε, τόσοι αυτοί όσο και οι προηγούμενοι κυβερνώντες έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι για να καταπατήσουν δασική έκταση δε χρειάζονται... φωτιές. Μπορούν ωραιότατα να το κάνουν ακόμη και στο καταχείμωνο, περνώντας απλά μια τροπολογία στη Βουλή. Και δεν αναφερόμαστε μόνον στην υπόθεση με το Πόρτο Καρράς...

ΤΕΛΙΚΑ, διαπιστώσαμε αυτές τις μέρες τι εννοούσαν διάφοροι όταν μίλαγαν για... αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Αναφέρονταν σε πρωτοβουλίες όπως η συνάντηση Κόκκαλη - Βαρδινογιάννη!

Αν, δηλαδή, ...τα βρουν τα μεγάλα συμφέροντα που ελέγχουν το ελληνικό πρωτάθλημα (όπως και τόσα άλλα σε αυτή τη χώρα) τότε θα εξυγιανθεί ο ελληνικός αθλητισμός. Το γεγονός πως μετατρέπεται η ανθρώπινη ανάγκη της άθλησης σε εμπόρευμα και αντικείμενο κερδοσκοπίας δεν απασχολεί κανέναν.

Οπως, επίσης, κανέναν δε φαίνεται να νοιάζουν τα «παρελκόμενα» του «επαγγελματικού» μας πρωταθλήματος: Η βία, ο φανατισμός, οι οργανωμένοι σύνδεσμοι προβολής επιχειρηματικών συμφερόντων οι διαπλοκές και οι «παράγκες».


Παπαγεωργίου Βασίλης

`Η, για να είμαστε δίκαιοι και περισσότερο ακριβείς, τα τελευταία κάπως τους νοιάζουν. Και να 'στε σίγουροι ότι κάποιον εξωραϊσμό τους θα επιχειρήσουν...

Δε χρειάζεται, όμως, να πούμε και πολλά. Αθλητικό νομοσχέδιο υπάρχει ενόψει και σύντομα θα το δημοσιοποιήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Εκεί θα φανούν για τα καλά οι προθέσεις που υπάρχουν και κυρίως οι επιδιώξεις και οι στόχοι, όπως και ποιοι ωφελούνται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ