Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κέφι, ζωντάνια, συντροφικότητα

«Πού θα στήσουμε σκηνές;», «πού θα ψήσουμε;»... όσοι είχαν φτάσει από νωρίς για να στήσουν τις βασικές εγκαταστάσεις για την κατασκήνωση στους Αγίους Θεοδώρους, ξεναγούσαν τους υπόλοιπους που έφταναν από το μεσημέρι και μετά με τα πούλμαν. Οι πρώτοι νέοι που κατέβαιναν με τα σακίδια στους ώμους ήταν από την Οργάνωση Πελοποννήσου. Τη θάλασσα δε χρειαζόταν να τη δείξουν οι «παλιοί» στους νεοεισερχόμενους, καθώς δέσποζε κάτω από τις ακτίνες του απογευματινού ήλιου και κανείς δεν αντιστεκόταν σε μια πρώτη βουτιά. Η κνίτικη ταβέρνα και η σκηνή φαινόταν από μακριά κι ήταν σημείο συνάντησης. «Είδες τι ωραία τα στήσανε τα τραπεζάκια και τις σημαίες τους;!», έλεγε μια λουόμενη στο παιδάκι της καθώς περνούσαν από το χώρο.

Αυτή την εικόνα είχε η κατασκήνωση του Διημέρου από χτες το μεσημέρι, ακόμα και πριν καταφτάσουν οι νέοι κατασκηνωτές - αγωνιστές.

Η ώρα προχωρούσε και οι ψησταριές άναψαν. Οσοι έβγαιναν από τη θάλασσα ήθελαν κάτι να τσιμπήσουν και το «παραδοσιακό» σουβλάκι ήταν ιδανικό. Εξάλλου μόλις θα έφταναν τα πούλμαν από την Αθήνα η... ζήτηση θα φούντωνε. Πράγματι, σταδιακά ερχόταν όλο και περισσότερος κόσμος, σύντροφοι αντάμωναν, αγκαλιάζονταν κι η παρέα όλο και μεγάλωνε.

Ανοίγοντας τις εκδηλώσεις, χαιρετισμό προς τους κατασκηνωτές απηύθυνε η Κική Νανοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Κορινθίας. Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο νέος τραγουδοποιός Κώστας Τσελάς, που στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στον αγαπημένο Βασίλη Λέκκα. Τον τελευταίο διαδέχτηκε το συγκρότημα «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» και η βραδιά έκλεισε με ρεμπέτικο συγκρότημα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ