Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σε πορεία μπλακ άουτ...

Του Τάσου Αναστασίου από «Τα Νέα»
Του Τάσου Αναστασίου από «Τα Νέα»
Μπλακ άουτ υπήρξε χτες στην Αττική και την υπόλοιπη μισή Ελλάδα. Το θέμα αυτό, βέβαια, δεν ήταν στις χτεσινές εφημερίδες, αφού το γεγονός συνέβη χτες το μεσημέρι, αλλά οι λέξεις μπλακ άουτ χαρακτηρίζουν, στον έναν ή άλλο βαθμό, τη γενικότερη κατάσταση.

Μπλακ άουτ έχουμε στην ενημέρωση. Οι κύριες ειδήσεις, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές, στα έντυπα και κυρίως στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός των σοβαρών και οξυμένων προβλημάτων των εκατομμυρίων εργαζομένων. Εκτός όλων όσα βασανίζουν καθημερινά το λαό και τη νεολαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά όχι και το μοναδικό, το «θάψιμο» της ανακοίνωσης του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ίδια στιγμή, σε πορεία με κατεύθυνση το ...μπλακ άουτ βαδίζουν τα πλέον σοβαρά και οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Η ανεργία αυξάνεται απτόητη, η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, σε συνδυασμό με τα πολύ χαμηλά μεροκάματα και τις απαράδεκτες συντάξεις, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα έχει εγκατασταθεί στη μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών και οι πάντες σκέπτονται τι θα γίνει το χειμώνα που έρχεται...

Μπροστά σε όλ' αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την πολιτική της. Με άλλα λόγια, βαδίζει στα χνάρια της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να μειώσει το πολιτικό κόστος, είτε φορτώνοντας τα βάρη στους προηγούμενους, είτε μιλώντας για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ποδοσφαίρου και τον επικείμενο «εθνικό στόχο» των Ολυμπιακών Αγώνων. Κι από κοντά, ενισχύονται συνεχώς οι φωνές, που ζητούν «περισσότερες, ριζικότερες και αποτελεσματικότερες διαρθρωτικές αλλαγές και μέτρα» - δηλαδή, πολύ σκληρότερη αντιλαϊκή πολιτική - σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Υπάρχουν, όμως, και ευεργετικά «μπλακ άουτ». Οπως αυτό, με τις αυταπάτες όλων όσοι πίστευαν και προσδοκούσαν ότι η ένταξη της Κύπρου θα ήταν ευεργετική στην επίλυση του προβλήματος. Αρκεί, βέβαια, να βγαίνουν και τα εύλογα συμπεράσματα και τα απαραίτητα διδάγματα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Δ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ