Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Επιζητώντας την... επικύρωση

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τον Δ. Τσοβόλα να χρησιμοποιεί σκληρούς και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε χτες η μάζωξη στελεχών του ΔΗΚΚΙ την οποία συγκάλεσε ο ίδιος. Με την παρουσία μικρού αριθμού μελών της ΚΠΕ που ήταν παρόντα και πράγματι ήταν μέλη του κορυφαίου οργάνου του ΔΗΚΚΙ, ο Δ. Τσοβόλας επιχείρησε, τέσσερις μήνες μετά, να «επικυρώσει» την πρότασή του για αναστολή της λειτουργίας του κόμματος.

Ο Δ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ που διαφώνησαν με την πρότασή του και συνέχισαν τη λειτουργία του κόμματος «γελοιοποιούν πολιτικά και τον εαυτό τους και το κίνημα», ενώ τους κατηγόρησε ότι ενδιαφέρονται «για τις καρέκλες και όχι για τη συνέχιση του κόμματος», αφήνοντας μάλιστα υπαινιγμούς ότι στόχος τους «είναι η κρατική επιχορήγηση».

Χωρίς να κατονομάζει και χωρίς να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε ότι τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ που συνεχίζουν, «προσφέρουν υπηρεσίες στο δικομματισμό» και πρόσφεραν υπηρεσίες στο προεκλογικό παιχνίδι άλλων κομμάτων στις ευρωεκλογές. Και «ξεχνώντας» ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ έχει εναντιωθεί στις επιλογές του, ισχυρίστηκε πως «τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ έπαιξαν στο παιχνίδι κάποιων κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς» και προκλητικά συμπλήρωσε: «Κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ, κάνοντας μικροπολιτικά παιχνίδια, έκαναν δηλώσεις για το δικαστικό θέμα που προέκυψε όταν εξασφάλισαν ότι δε θα κατέβει στις ευρωεκλογές συνδυασμός των στελεχών του ΔΗΚΚΙ».

Η συνεδρίαση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, αφού πρώτα ζητήθηκε από το προεδρείο να αποχωρήσουν από την αίθουσα οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

«Σε φιάσκο κατέληξε η απόπειρα του Δημ. Τσοβόλα να συγκεντρώσει μέλη της ΚΕ, με σκοπό να τα στρέψει εναντίον του πρώην κόμματός του, το οποίο άλλωστε ο ίδιος εγκατέλειψε», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΔΗ.Κ.ΚΙ, που δόθηκε χτες το απόγευμα στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ