Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα πάρω αυτόν τον ενθουσιασμό μαζί μου...

Ενθουσιασμένοι οι σύντροφοι από τις άλλες χώρες

Ο Χόγκαν Γιένσεν
Ο Χόγκαν Γιένσεν
Ολοφάνερος ήταν ο ενθουσιασμός που προκάλεσε το Διήμερο στους αλλοδαπούς συντρόφους που συμμετείχαν, και στάθηκαν ιδιαίτερα στην πολύτιμη πείρα, με την οποία η διοργάνωση εμπλουτίζει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

«Θα πάρω όλον αυτόν τον ενθουσιασμό που βρίσκω εδώ πέρα - γιατί έρχομαι από ένα κόμμα πολύ μικρό - και θα τον πάω πίσω, στην πατρίδα μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί σας», υπογράμμισε στο «Ρ» ο Χόγκαν Γιένσεν από τη Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας, εξηγώντας πως η ΚΝ Σουηδίας κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα μετά από μία δύσκολη περίοδο και προσπαθεί να συλλέξει εμπειρίες.

«Βρίσκω το διήμερο πάρα πολύ καλό, βλέπω τον κόσμο ενθουσιασμένο. Η διοργάνωση βοηθά στο να συνειδητοποιήσει η νεολαία τι σημαίνει ιμπεριαλισμός, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον αντιιμπεριαλιστικό μας αγώνα», τόνισε η Μελτέμ Κολκαντζί από το Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα. «Θέλω να προσθέσω ακόμα πως, ειδικά μετά τη διάλυση του σοσιαλιστικού μπλοκ, έχουν προωθηθεί μέσα στη νεολαία τα ναρκωτικά κι η διαφθορά, που δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα των λαών, κάτι που αποτελεί πάντα ένα μεγάλο εμπόδιο για το σοσιαλιστικό αγώνα. Αυτές οι εκδηλώσεις και οι διοργανώσεις βοηθάνε στο να καταπολεμηθεί αυτό, και να δοθεί ένας καλύτερος αντιιμπεριαλιστικός αγώνας».


Η Μελτέμ Κολκαντζί
Η Μελτέμ Κολκαντζί

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ