Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εισιτήριο με «καπέλο»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ληστεία με το γάντι». Πρόκειται για προκλητική ληστεία και μάλιστα με τη βούλα της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο λόγος για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να ορίσει στα 8 ευρώ το εισιτήριο για τα δρομολόγια του μετρό από οποιαδήποτε γραμμή και σταθμό του προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αυτό δεν είναι απλό εισιτήριο, αλλά εισιτήριο με... κρατικό «καπέλο», σαν κι αυτό που βάζουν οι διάφοροι ιδιώτες κερδοσκόποι.

Το μέγεθος του «καπέλου», που φέρει ανεξίτηλα τη σφραγίδα της ΝΔ, φαίνεται κι από την εξής σύγκριση. Η τιμή των 8 ευρώ, στην οποία ορίστηκε το εισιτήριο μετάβασης στο «Ελ. Βενιζέλος», είναι υπερδιπλάσια από την τιμή μετάβασης στη Χαλκίδα, το Λουτράκι ή το Ναύπλιο με τα τρένα του ΟΣΕ. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το εισιτήριο γι' αυτά τα τρία δρομολόγια, των οποίων η χιλιομετρική απόσταση είναι πολλαπλάσια από το «Ελ. Βενιζέλος», κυμαίνεται μεταξύ 3,5 και 4,70 ευρώ!

Μήπως, το πανάκριβο εισιτήριο μετάβασης στο «Ελ. Βενιζέλος», αποτελεί προάγγελο για επικείμενες και μάλιστα τσουχτερές αυξήσεις στα υπόλοιπα εισιτήρια του ΜΕΤΡΟ, του ΟΣΕ και των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς; Μήπως;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ