Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ενεργειακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ πουν τώρα; Οτι και το 3ωρο «μπλακ άουτ» ήταν μια απλή «παρενέργεια» της «ελεύθερης αγοράς» ή, ακόμη χειρότερα, ένα ανθρώπινο απλά και μόνο λάθος;

Λίγο πολύ, δηλαδή, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τις ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης. Είτε είναι απλές «παρενέργειες», είτε ευθύνονται οι μικροπωλητές και όσοι δε συμμορφώνονται με τους κανόνες της πλήρους «απελευθέρωσης».

Γιατί, βέβαια, άλλα ανακαλύπτει όποιος επιχειρήσει να ψάξει λίγο το ζήτημα. Αυτοί, όμως, επιμένουν στην «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας.

Πάντως, τα ...καλά της τελευταίας τα διαπιστώσαμε και στο μεγάλο «μπλακ άουτ» της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες μερικά χρόνια νωρίτερα. Οι εγχώριοι κυβερνώντες, όμως, δεν αλλάζουν γνώμη και επιμένουν στην ίδια συνταγή.

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ άλλο, μα χτες είχαν κανονίσει και τόσα εγκαίνια. Ο Σουφλιάς παρέδωσε τη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, ενώ ο Λιάπης ...παραλίγο να κάνει το παρθενικό ταξίδι του Μετρό από το Σύνταγμα στο αεροδρόμιο. Ομως, δυστυχώς, έπεσε το ρεύμα.

Στο τέλος, ο κλήρος έπεσε στον Δημήτρη Σιούφα να ...βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, σε μια ενημέρωση προς το κοινό, η οποία δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις στα απλά ερωτήματα: «Γιατί» έγινε η διακοπή ρεύματος και «πότε» θα αποκατασταθεί.

Οσο για τα περί «ατυχών» χειρισμών που επικαλέστηκε ...μάλλον ατύχησε, μια και η κοινή γνώμη κάθε άλλο παρά τα αντιλαμβάνεται αυτά, ως σοβαρή δικαιολογία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ας μην κουράζονται τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να φτιάχνουν ανακοινώσεις καταγγελιών. Φταίνε και οι δυο γι' αυτήν την ιστορία. Η κυβέρνηση αποτελειώνει στο χώρο της Ενέργειας ό,τι ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, για τα ίδια ακριβώς συμφέροντα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο για τη συνέχεια, μπορεί να δούμε αλλαγές διευθυντών, διευθυνόντων συμβουλών, μέχρι και υπουργών. Αλλαγή, όμως, στην ουσία της ενεργειακής τους πολιτικής και τις συνέπειές της σε βάρος του λαού δε θα δούμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ