Τρίτη 13 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε για να διώξουμε το ΝΑΤΟ

«Αντίσταση, αγώνας σε όλη την Ελλάδα, εμείς δε θα πληρώσουμε την Ολυμπιάδα», «θέλουμε ειρήνη και αθλητισμό, όχι στο ΝΑΤΟ και τον αυταρχισμό», «αυτοί που σφάζουν τους λαούς δεν έχουνε δουλιά στους Ολυμπιακούς»...

Η Αθήνα - η πόλη που γέμισε κάμερες και γίνεται μαγνήτης των μυστικών υπηρεσιών και στην οποία, με πρόσχημα την Ολυμπιάδα, επιχειρείται να μονιμοποιηθούν και νομιμοποιηθούν αντιδημοκρατικά μέτρα και πολιτικές- συγκλονίστηκε από τα συνθήματα και τον παλμό των νέων της ΚΝΕ, που συμμετείχαν στο 13ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης. Από το πρωί του Σαββάτου οι νεολαίοι συγκεντρώνονταν στην πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας κι ενώθηκαν σε ένα μεγάλο, μαχητικό κόκκινο ποτάμι δηλώνοντας: «Εξω το ΝΑΤΟ κι οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα». Περικύκλωσαν την Ακρόπολη, σημάδεψαν συμβολικά μια κάμερα - χαφιέ, απελευθέρωσαν δεκάδες κόκκινα μπαλόνια στον αττικό ουρανό, τίμησαν τους 86 νεκρούς εργάτες που έχασαν τη ζωή τους για το μεροκάματο στα διάφορα έργα, από το 2001 μέχρι σήμερα.

Προηγούμενα, από την Παρασκευή το βράδυ, είχαν στήσει μια κατασκήνωση κεφιού, χαράς, συντροφικότητας στο Δημοτικό Κάμπιγκ των Αγίων Θεοδώρων. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας δε φτάνει για να περιγράψουμε με λεπτομέρειες όλες τις πτυχές του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, όμως είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα μείνει αξέχαστο σ' όσους συμμετείχαν.


Μιλώντας με νέους στην κατασκήνωση μας το επιβεβαίωσαν: «Είναι από τις ομορφότερες εμπειρίες μου», είπε στο «Ρ» η Αθηνά. «Το Διήμερο δεν είναι απλά μια κατασκήνωση, αλλά ένα προσκλητήριο αγώνα, που δεν εξαντλείται μέσα σε αυτές τις δύο μέρες, αλλά αποτελεί επιστέγασμα των κινητοποιήσεων μιας χρονιάς και την απαρχή των νέων της επόμενης».

«Τώρα μπορεί να παίζουμε βόλεϊ, μπάσκετ, τάβλι, δίπλα στη θάλασσα, αλλά πριν λίγο διαδηλώναμε στο κέντρο της Αθήνας, για να διώξουμε το ΝΑΤΟ απ' την Αθήνα. Για να μη μας παρακολουθούν σε κάθε βήμα. Αυτή είναι και η ουσία του διημέρου», συμπλήρωσε ο Γιώργος.

«Ηρθαμε εδώ, για να διαδηλώσουμε, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα. Και πράγματι, αν έβλεπαν όλοι αυτοί που κάνουν λόγο για τη διασκέδαση της νεολαίας, πώς περάσαμε εδώ, θα καταλάβαιναν, πως διασκέδαση δεν είναι μόνο να είσαι σε ένα μπαρ και να κάθεσαι με ένα ποτό στο χέρι. Διασκέδαση και αγώνας είναι πράγματα συνυφασμένα. Πάνε μαζί...», είπε η Χαρά.

Αυτό ήταν το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ