Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Οι Ολυμπιακοί νίκησαν το σινεμά

Τα γραφεία διανομής δεν τόλμησαν να βγάλουν νέες ταινίες!

Η «Μεγάλη Τελετή», τουλάχιστον την ημέρα και τις ώρες της έναρξης, θα μπορούσε -και θα έπρεπε-, πράγματι, να «έκλεινε», όχι μόνον τους κινηματογράφους, αλλά και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Ο κόσμος όλος, θα έπρεπε, να είχε στραμμένο το ενδιαφέρον του, και τις προσδοκίες του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ομως, εκ των πραγμάτων, ορθώνεται το μέγα ερώτημα: Ποιων Αγώνων;

Το παραπάνω ερώτημα, δυστυχώς, μπαίνει και για τον κινηματογράφο. Οχι, βέβαια, στο σύνολό του, όπως μπαίνει για τους συγκεκριμένους Αγώνες. Για ποιον κινηματογράφο θα αφήσει κάποιος τη «Μεγάλη Τελετή»; Οχι, βέβαια, για τις καινούριες ταινίες, οι οποίες έχουν ήδη κάνει τις πρεμιέρες τους, και εμείς θα τις παρουσιάσουμε σήμερα, όπως σας είχαμε υποσχεθεί. Δεν είναι αυτές οι ταινίες που θα σε τραβήξουν από την τηλεόραση.

Σίγουρα, όμως, κάποιος θα μπορούσε να αποδράσει για:

Το θεώρημα (Παζολίνι)

Τον Στρατηγό (Μπάστερ Κίτον)

Το Φάκελο Γκαλίντεζ (Φερνάρντο Χερέρο)

Τον Σπαρτιάτη (Ντέιβιντ Μάμετ)

Τον Τρελό Πιερό (Ζαν Λικ Γκοντάρ)

Τη Βασίλισσα της Αφρικής (Χιούστον)

...και όχι μόνον! Οποιος, λοιπόν, έχει θυμώσει με αυτόν τον ανελέητο ανταγωνισμό των πολυεθνικών, ας ψάξει στις εφημερίδες και, σίγουρα, θα βρει στις θερινές και στις κλιματιζόμενες χειμερινές αίθουσες και άλλες ταινίες που θα τον ικανοποιήσουν. Εμείς ας φωνάξουμε, μαζί με τους αιθουσάρχες: «ο Κινηματογράφος ποτέ δεν πεθαίνει»! Μια, ακόμα, κρίση είναι και αυτή και θα περάσει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ