Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Σεκιουριτάδες δέρνουν κόσμο σε Ολυμπιακό νοσοκομείο!

Φρουρός του ιδιωτικού συνεργείου φύλαξης ξυλοκόπησε πατέρα που επιχειρούσε να μπει στο νοσοκομείο για να βρίσκεται δίπλα στο άρρωστο αγοράκι του!

Εν μέσω των καταγγελιών των συνδικάτων και του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) για τον αυταρχισμό της εταιρίας σεκιούριτι, η οποία έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου, ήρθε η νέα απόδειξη του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει. Με τον ξυλοδαρμό ενός πατέρα που επιχειρούσε να μπει στο νοσοκομείο για να παρασταθεί στο άρρωστο αγοράκι του, το οποίο βρισκόταν μόνο του στην Αιματολογική-Ογκολογική Κλινική!

Οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα για τον αυταρχισμό της εταιρίας σεκιούριτι στο ΠΑΓΝΗ πέφτουν η μια μετά την άλλη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και προκαταρκτική έρευνα εναντίον του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Θ. Φραγκιαδάκη, γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων για ελεύθερη πρόσβαση στο νοσοκομείο. Προχτές όμως οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας «εμπλούτισαν» τις μεθόδους «ασφαλείας» που χρησιμοποιούν και με τις γροθιές. Την καταγγελία έκαναν οι γονείς μικρού αγοριού απ' τα Αρμανώγεια που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και δημοσιεύτηκε χτες στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών, το παιδί τους νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και έτσι τους χορηγήθηκε κάρτα που αναφέρει τα ονόματα και των δύο προκειμένου να μπαίνουν στο νοσοκομείο. Το βράδυ της Τρίτης όμως η γυναίκα πήγε για λίγο στο σπίτι της προκειμένου να φέρει ρούχα στο νοσοκομείο, παίρνοντας μαζί της την κάρτα, για να μπορέσει να περάσει την είσοδο όταν θα επέστρεφε. Ο σύζυγός της, που έμεινε με το παιδί, γύρω στις 8.30 το βράδυ βγήκε απ' το νοσοκομείο για να αγοράσει κάτι, αφού είχε πει στο φρουρό της ιδιωτικής εταιρίας να τον θυμάται γιατί θα περάσει ξανά σε λίγο χωρίς κάρτα. Επιστρέφοντας όμως ο ίδιος φρουρός δεν τον άφησε να περάσει χωρίς την κάρτα εισόδου. Ο πατέρας, απελπισμένος, προσπάθησε να εξηγήσει στο φρουρό ότι το παιδί είναι μόνο του και ότι είναι σοβαρά και μπορεί να χρειαστεί κάτι. Ο φρουρός όμως και δυο συνάδελφοί του ήταν ανένδοτοι. Τελικά ο πατέρας επιχείρησε να περάσει την είσοδο και τότε ένας απ' τους φρουρούς του μίλησε άσχημα και του έδωσε μια γροθιά ματώνοντας τα χείλη του. Οι δυο συνάδελφοι του φρουρού έπιασαν τον αφηνιασμένο πατέρα για να μην αντιδράσει, ενώ δεν άργησε να μαζευτεί κόσμος από τη φασαρία. Με τα πολλά, επιτράπηκε στον πατέρα να πάει κοντά στο παιδί του.

Και η συγκεκριμένη καταγγελία επιβεβαιώνει τις δραματικές συνέπειες της παράδοσης στον ιδιωτικό τομέα κρίσιμων υπηρεσιών των νοσοκομείων, ενώ θέτει και προ των ευθυνών της τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, που όχι μόνο δε φροντίζει να επαναφέρει στην τάξη το ιδιωτικό συνεργείο ασφαλείας, αλλά διώκει και τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον αυταρχισμό που προσπαθεί να επιβάλει.

Σημειώνεται ότι η προκαταρκτική έρευνα κατά του Θ. Φραγκιαδάκη συνεχίστηκε χτες με την κατάθεση του ιδίου, παρά τις διαμαρτυρίες συνδικάτων και σωματείων της περιοχής και την παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε το Σωματείο Εργαζομένων προχτές στον υποδιοικητή, Ι. Καναβάκη, ο οποίος διέταξε την έρευνα στο όνομα της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης. Στη σχετική επιστολή του ο Θ. Φραγκιαδάκης υπογραμμίζει ότι με «κατηγορίες για δήθεν παρενόχληση του έργου της εταιρίας διώκεται η συνδικαλιστική δράση» και ότι ταξικό και συνδικαλιστικό του καθήκον είναι να υπερασπίζεται το δίκιο των εργαζομένων, τη δημόσια δωρεάν Υγεία για το λαό, τη δημόσια λειτουργία και ανάπτυξη του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ