Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πηγή κερδοφόρων επενδύσεων

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενότητα», Μπάμπης Ζιώγας, μιλώντας για την «ανάπλαση» του Αμαρουσίου, είπε χαρακτηριστικά:

«Οι τελευταίες, πολύμηνης διάρκειας, παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής του Μαρουσιού σε βάρος του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης μας, πλήττουν μια μεγάλη κατηγορία επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων ιδιαίτερα, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή. Παράλληλα πολλαπλασιάζεται η ταλαιπωρία των Μαρουσιωτών καθώς η επίσκεψη στην παραδοσιακή αγορά του δήμου, έχει εξελιχθεί σε μια μικρή "Οδύσσεια".

Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε προσωρινό. Με τις παρεμβάσεις αυτές, όπως από το 1994 έχει αποκαλύψει η "Δημοτική Ενότητα", προωθείται με ταχύτητα η ολοκλήρωση της πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων και της Δημοτικής Αρχής που θέλουν το Μαρούσι να μεταλλάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο City, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και συγκεκριμένων μεγαλοκατασκευαστών.

Ειδικά για το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης μας, αυτό σημαίνει, αλλαγή του χαρακτήρα του παραδοσιακού κέντρου από χώρο εμπορικών δραστηριοτήτων σε περιοχή καταστημάτων "υγειονομικού ενδιαφέροντος" (καφετέριες, μπαρ, κλπ.). Επίσης, οικονομική αναβάθμιση του εμπορικού άξονα της Κηφισίας, της περιοχής του "Αιθρίου" και, ιδιαίτερα, του νέου πολυχρηστικού μεγαθηρίου των 70.000 τ.μ. συμφερόντων Λάτση που κατασκευάζεται στην περιοχή του ΟΕΚ στον Αγιο Θωμά. Τέλος, απαξίωση, από κάθε άποψη, του ιστορικού κέντρου της πόλης, έτσι ώστε να αποτελέσει στη συνέχεια εύκολη λεία και νέα πηγή κερδοφόρων επενδύσεων για το μεγάλο κεφάλαιο.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των επιλογών της τελευταίας τριετίας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, υπό τον προστατευτικό μανδύα των οποίων διαπράττονται στην πόλη μας αυτόφωρα εγκλήματα όχι μόνο σε βάρος των εργατών που δουλεύουν στα Ολυμπιακά Εργα, αλλά και σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ολα αυτά επιβεβαιώνουν τη θέση της "Δημοτικής Ενότητας", ότι και τα προβλήματα των εμπόρων του ιστορικού κέντρου της πόλης μας έχουν τις ίδιες ρίζες με τα προβλήματα των άλλων εργαζομένων.

Δίνεται τώρα η ευκαιρία, αφού οι επιπτώσεις από την κατάντια του ιστορικού κέντρου πλήττουν και άλλους εργαζόμενους της πόλης μας, να υπάρξει ένας συντονισμένος, μαζικός αγώνας διεκδίκησης τέτοιας ανάπτυξης της πόλης, που να εξυπηρετεί τους κατοίκους και όχι το μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ