Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάντηση σε δημοσίευμα

Στο δημοσίευμα του «Ρ» της 8ης Αυγούστου 2004 σχετικά με τις συνθήκες μέσα στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις απαντά η εταιρία «Adecco» με επιστολή της προς την εφημερίδα.

Συγκεκριμένα ο «Ρ» έγραψε ότι εργαζόμενος που θέλησε να αποχωρήσει υποχρεώθηκε να καταβάλει στην «Adecco», για την οποία δούλευε, το ποσό που η εταιρία θα εισέπραττε από τον «Αθήνα 2004» (αμοιβή την οποία με την αποχώρηση του υπαλλήλου θα έχανε) για την εργασία που θα προσέφερε το διάστημα που τελικά δε θα εργαζόταν.

Στην επιστολή της η «Adecco» σημειώνει: «Το ως άνω περιεχόμενο είναι ολωσδιόλου αντίθετο με την πραγματικότητα, το πρώτον διότι η εταιρία μας δε συνδέεται με κανενός είδους συμβατική σχέση με την "Αθήνα 2004" και κατά συνέπεια ούτε στείλαμε εργαζόμενους στην "Αθήνα 2004", ούτε εισπράξαμε ή θα εισπράξουμε οιουδήποτε είδους αμοιβή από αυτήν. Επιπροσθέτως, δηλώνουμε ρητά, ότι ουδέποτε ζητήσαμε την καταβολή οιουδήποτε ποσού από εργαζόμενό μας, είτε για να του βρούμε εργασία, είτε επειδή νομίμως κατήγγειλε σύμβαση εργασίας. Ουδέποτε παρεμποδίσαμε την άσκηση οιουδήποτε νόμιμου δικαιώματος των εργαζομένων μας. Τουναντίον, τηρούμε πάντοτε και ανεξαιρέτως με συνέπεια την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς και στο σεβασμό των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους χωρίς διακρίσεις, όποιος και αν είναι ο επιχειρηματίας ή η εταιρία που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ