Κυριακή 15 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 15/8
  • Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Συναυλία στη Γουμένισσα του Κιλκίς, δίνει σήμερα ο Παντελής Θαλασσινός.
  • «Ευμενίδες» του Αισχύλου, δεύτερη παράσταση σήμερα στην Επίδαυρο, με την Αννα Συνοδινού και τους: Πέπη Μεταλλείδου, Μάνια Τεχριτζόγλου, Κώστας Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος κ.ά.
Δευτέρα 16/8
  • Συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα στο Ελληνικό.
  • Χοροί, μελωδίες και τραγούδια μετατρέπουν σε ήχο και εικόνα τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας και διατρέχουν χρονικά το έτος, από το Λύκειο των Ελληνίδων, σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Λευτέρη Δρανδάκη, διακόσια και πλέον μέλη της Ομάδας, με παραδοσιακές στολές από τη συλλογή του Λυκείου των Ελληνίδων, παρουσιάζουν μια παράσταση εμπνευσμένη από την πολυχρωμία της ελληνικής ενδυμασίας, αλλά και τη μακρόχρονη πορεία της ελληνικής δημοτικής παράδοσης. Μαζί τους, εμφανίζονται γνωστοί τραγουδιστές όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, δύο χορωδίες, η χορωδία Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Γεωργίου Ι. Κακουλίδη και η χορωδία Νέων του Λυκείου των Ελληνίδων «Μουσικές Ανατροπές», κ.ά.
Τρίτη 17/8
  • Το Σύνολο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων ΛύρΑυλος παρουσιάζει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, σήμερα και στις 20 Αυγούστου, και ώρα 12.30-13.30, σωζόμενα έργα αρχαιολογικής μουσικής, καθώς και νεότερα έργα εμπνευσμένα από την αρχαιότητα. Παίζουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Στέφος, Σόλης Μπαρκής, Χριστίνα Σιάκη, Βαγγέλης Μανιάτης, Αννα Χρονοπούλου.
  • Το Θέατρο «Δόρα Στράτου» από σήμερα μέχρι και την επόμενη Κυριακή, παρουσιάζει χορούς και τραγούδια από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Λέσβο, τη Σαλαμίνα, το Κίτρους Πιερίας, τους Ελληνες από τον Πόντο, τη Ρούμελη και τον Μορηά.
Τετάρτη 18/8
  • Παντελής Θαλασσινός
    Παντελής Θαλασσινός
    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, συνεχίζοντας τις συναυλιακές του διαδρομές, θα βρίσκεται στο Ελληνικό.
  • 180 καλλιτέχνες από 80 χώρες, συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Εικαστικών Τεχνών, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο - παλαιό εργοστάσιο - συνολικού εμβαδού 6.000 τ.μ. επί της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη 19 στον Ταύρο.
Πέμπτη 19/8
  • Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αθήνα, Μεταξύ Ουρανού και Θάλασσας» ενός από τους σημαντικότερους Γάλλους φωτογράφους, του Philip Plisson, στην «Τεχνόπολι» του Δήμου Αθηναίων.
Παρασκευή 20/8
  • Η «Ρέα» του μουσικοσυνθέτη Σπύρου Σαμάρα (1861-1917) η μοναδική όπερα παγκοσμίως με θέμα την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσιάζεται από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, που διευθύνει στο Ηρώδειο, ο διάσημος μαέστρος Νίκος Αθηναίος, με σολίστ τη σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, τον τενόρο Ian Storey, τον βαρύτονο Lucio Gallo και τον βαθύφωνο Δημήτρη Καβράκο.
  • Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Κω.
Σάββατο 21/8
  • Στη μνήμη του Νίκου Σκαλκώτα, του κορυφαίου Ελληνα συνθέτη που διέπρεψε στη δημιουργία συμφωνικών και ορχηστρικών έργων, είναι αφιερωμένη η συναυλία που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο, με το δημοφιλέστερο έργο του Νίκου Σκαλκώτα, τους «36 ελληνικούς χορούς». Την Ορχήστρα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής.
  • Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Κάλυμνο.

Εργα Νίκου Σκαλκώτα στο Ηρώδειο
Εργα Νίκου Σκαλκώτα στο Ηρώδειο

Λύκειο των Ελληνίδων
Λύκειο των Ελληνίδων

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ