Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΘΗΝΑ 2004
ΧΑΛΚΙΑ - ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ - ΚΙΟΥΡΕΓΚΙΑΝ
«Χρυσό» στον κόσμο που μας στήριξε

Sportidea

Με αναφορές στην υποστήριξη του κόσμου που και στους τρεις, όπως τόνισαν, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι τρεις νέοι Ολυμπιονίκες για την Ελλάδα Φάνη Χαλκιά, Νίκος Κακλαμανάκης και Αρτιόμ Κιουρεγκιάν έδωσαν χτες την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 400μ εμπόδια Φανή Χαλκιά τόνισε μεταξύ άλλων: «Ζω ένα όνειρο. Ενιωθα ότι γίνεται σεισμός στο στάδιο. Η συμπαράσταση του κόσμου ήταν εκπληκτική και πραγματικά ήταν αυτός που με ώθησε στη γραμμή του τερματισμού. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω γι' αυτούς ήταν να πάρω το χρυσό μετάλλιο».

Αναφερόμενη στην ενέργειά της να υποκλιθεί μπροστά στον προπονητή της Γιώργο Παναγιωτόπουλο, αμέσως μετά τον τερματισμό, η χρυσή Ολυμπιονίκης, διευκρίνισε: «Σε μία μεγάλη επιτυχία, πάντα υπάρχει αυτός που βάζει τα θεμέλια και αυτός που εξελίσσει μία κατάσταση. Στην περίπτωση μου, αυτός ο άνθρωπος είναι ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Είναι ο πρώτος που πίστεψε σε μένα και μου έδειξε τον δρόμο για την κορυφή. Με έμαθε να έχω υπομονή και αυτοπεποίθηση. Αυτό που έγινε είναι δικό του δημιούργημα και το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν αυτό. Θέλω να είναι υγιής και να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε μαζί. Οταν τον έβλεπα μικρή να αγωνίζεται ένιωθα δέος. Και το ίδιο αισθάνομαι και τώρα. Θέλω σε κάθε προπόνηση να βελτιώνομαι για να βλέπω στα μάτια του την ικανοποίηση. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής και ήθελα να το δείξω στον κόσμο».

Καρδιοχτύπια

Από την πλευρά του, ο ασημένιος νικητής της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των «Μιστράλ» Νίκος Κακλαμανάκης που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κλάση «Μιστράλ» της ιστιοπλοΐας, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του, για το δεύτερο μετάλλιο, μετά το χρυσό της Ατλάντα: «Ξέρω ότι στην τελευταία ιστιοδρομία σας έκανα να καρδιοχτυπήσετε, όμως δεν ήταν στις προσθέσεις μου. Δε σταμάτησα να πιστεύω ότι μπορώ να κάνω κάτι καλό. Ηθελα να φέρω ένα μετάλλιο στην πατρίδα και πρέπει να σας πω ότι το δάφνινο στεφάνι που έχουμε το προνόμιο να μας απονέμεται, είναι η μεγαλύτερη τιμή. Το μετάλλιο περνά σε δεύτερη μοίρα».

Σκληρή δουλιά

Ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν που στέφθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, ήταν λιγομίλητος, αλλά απόλυτα ικανοποιημένος: «Είμαι χαρούμενος για το μετάλλιο. Είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλιάς που έγινε τα τελευταία χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τους προπονητές και φυσικά τον κόσμο που με βοήθησε σημαντικά πάνω στην παλαίστρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ