Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΗΝΑ 2004
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
Τριπλός αποκλεισμός

Η Αθηνά Αλεξοπούλου έκανε χτες την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευρά

Eurokinissi

Η Αθηνά Αλεξοπούλου έκανε χτες την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευρά
Προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις οι τρεις Ελληνες αθλητές του κανόε καγιάκ σπριντ για να εξασφαλίσουν μια θέση στους αυριανούς και μεθαυριανούς τελικούς των αγωνισμάτων τους, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τόσο ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, που είχε την πείρα του Σίδνεϊ, όσο και οι Απόστολος Παπανδρέου και Αθηνά Αλεξοπούλου έμειναν εκτός της πρώτης τριάδας στις ημιτελικές σειρές που αγωνίστηκαν ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία τους στους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιο κοντά στο ένα από τα τρία εισιτήρια, που οδηγούσαν στον τελικό έφτασε η Αθηνά Αλεξοπούλου στα 500μ. του Κ1 γυναικών. Η μόλις 21χρονη αθλήτρια του ΝΑΣ πάλεψε ως το τέλος με αντιπάλους πολύ πιο έμπειρες από την ίδια, για να χάσει τελικά την πρόκριση, για μόλις ενάμισι δευτερόλεπτο τερματίζοντας στην 5η θέση της ημιτελικής σειράς.

Κοντά στην πρόκριση έφτασε και ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, που ξεκίνησε πολύ δυνατά μέχρι τα μισά της κούρσας, αλλά στη συνέχεια προδόθηκε από τις δυνάμεις του και τερμάτισε στην 7η θέση. «Η επίδοσή μου δεν είναι αυτή που περίμενα. Ετρεξα όπως είχα σχεδιάσει, αλλά δεν είχα τον τελικό έλεγχο. Ηταν δικό μου το λάθος. Παράλληλα είχα και κάποια προβλήματα με το δεξί μου χέρι», τόνισε ο πρωταθλητής του ΝΑΟ Καλαμαριάς.

Πέραν των δυνάμεών του αποδείχτηκε ο ημιτελικός του Κ1 στα 500μ. για τον Απόστολο Παπανδρέου, που έμεινε πίσω από την αρχή της κούρσας και τελικά τερμάτισε στην ένατη θέση. «Η συμμετοχή μου στους ημιτελικούς ήταν από μόνη της μια επιτυχία, που με γεμίζει εμπειρία. Τώρα σκέφτομαι το μέλλον και ελπίζω να έρθουν πολύ καλύτερες στιγμές», κατέληξε ο 24χρονος πρωταθλητής της Σαλαμίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ