Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΗΝΑ 2004
ΣΤΙΒΟΣ
Επεισοδιακός ο τελικός των 200 μέτρων

Sportidea

Με απρόοπτα διεξήχθη ο τελικός των 200 μέτρων ανδρών, αφού οι αποδοκιμασίες του κόσμου και οι ιαχές «Ελλάς Ελλάς» καθώς και τα σφυρίγματα ανάγκασαν κριτές και αθλητές να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον τέσσερις άκυρες εκκινήσεις.

Οι αθλητές διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν ακούνε τον αφέτη, ενώ ο Φράνκι Φρέντερικς έκανε νοήματα με τα χέρια του προς το πλήθος ζητώντας να γίνει ησυχία. Την τρίτη φορά, η κούρσα ξεκίνησε αλλά ο κόσμος συνέχισε τις αποδοκιμασίες και ο αφέτης έριξε για δεύτερη φορά πιστολιά για να σταματήσει τον αγώνα. Μετά από 10 λεπτά καθυστέρησης η κούρσα διεξήχθη κάτω από τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Οι τρεις Αμερικανοί αθλητές πήραν τα ισάριθμα μετάλλια. Πρώτος ήρθε με 19.79 ο Σον Κρόφορντ, δεύτερος ο Μπέρναρντ Ουίλιαμς με 20.01 και τρίτος ο Τζάστιν Γκάτλιν με 20.03.

Πρώτο άλμα στο «χρυσό»

Το πρώτο άλμα ήταν αρκετό για να δώσει στον Αμερικανό Ντουάιτ Φίλιπς το χρυσό μετάλλιο στο μήκος. Το φαβορί επιβεβαίωσε τον τίτλο του, φτάνοντας με το «καλημέρα» στα 8,59 μέτρα. Στη συνέχεια είχε δύο άκυρες προσπάθειες, δεν πήδησε καθόλου στην τέταρτη και πέμπτη, ενώ στην έκτη προσπάθεια έκανε 8,35. Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο συμπατριώτης του Τζον Μόφιτ, με 8,47 μ. ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Ισπανός Χοάν Λίνο Μαρτίνεθ, με 8,32 μ. Για μόλις ένα εκατοστό έμεινε 4ος ο Τζαμαϊκανός Τζέιμς Μπέκφορντ.

Ο Φέλιξ Σάντσεζ, από τη Δομινικανή Δημοκρατία, απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής στα 400 μέτρα με εμπόδια. Ο 27χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε και «χρυσός» Ολυμπιονίκης με χρόνο 47.63. Δεύτερος ήταν ο Ντάνι Μακ Φάρλαν (Μπαχάμες) με 48.11 και τρίτος ο Ναμάν Κεϊτά (Γαλλία) με 48.26.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ