Παρασκευή 27 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΗΝΑ 2004
ΠΑΛΗ
Χρυσά για Κορέα και Ουζμπεκιστάν

Οι νικητές στα 60 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης

Associated Press

Οι νικητές στα 60 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης
Το έκτο, στην ιστορία της, χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη πανηγύρισε χτες η Κορέα. Το κατέκτησε ο Γι Χιουν Γιουνγκ στα 60 κιλά, επικρατώντας - στην παράταση - του Κουβανού Ρομπέρτο Μονζόν με 3-0. Το χάλκινο εξασφάλισε ο Βούλγαρος Αρμέν Ναζαριάν, που κέρδισε τον Ρώσο Αλεξέι Σεβτσόφ, με 4-3. Απρόσμενη χαρακτήρισε την επιτυχία του ο «χρυσός» Κορεάτης: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα κέρδιζα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γι' αυτό το λόγο είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Κάθε ματς είχε το δικό του βαθμό δυσκολίας, όμως το μεγαλύτερο τον είχε ο τελικός, αφού ο αντίπαλός μου ήταν πολύ δυνατός και αποφασισμένος. Στο τέλος κατάφερα να καθαρίσω το μυαλό μου και δίνοντας όλη τη δύναμή μου κατάφερα να νικήσω».

Ο Μονζόν παραδέχτηκε πως «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα, ωστόσο δεν έχω λόγους να μην είμαι ευχαριστημένος από τη δεύτερη θέση σε μια τέτοια διοργάνωση». Καλύτερο αποτέλεσμα δήλωσε πως περίμενε και ο Βούλγαρος: «Αυτοί είναι οι τρίτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της καριέρας μου. Περίμενα και ευελπιστούσα ότι θα τριπλασίαζα τα χρυσά μετάλλια που είχα, κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και αν είμαι σε θέση να βρεθώ στο Πεκίνο σε τέσσερα χρόνια από τώρα, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να κερδίσω μια θέση στο βάθρο».

Στα 74 κιλά, «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναδείχτηκε ο Ουζμπέκος Αλεξάντρ Ντοκτουρισιβίλι. Επιβλήθηκε του Φινλανδού Μάρκο Ιλί Χανουκσέλα, με 4-1. Την τρίτη θέση κατέκτησε, πολύ εύκολα, ο Ρώσος Βαρτέρες Σαμουργκάτσεφ, που υπέταξε τον Ελβετό Ρέτο Μπουσέρ με 10-0. Με «υπεροχή» (σ.σ. τεχνική πτώση), σε κάτι λιγότερο από τρεισήμισι λεπτά, κρίθηκε ο τελικός της κατηγορίας των 96 κιλών. Νικητής ο Αιγύπτιος Καράμ Ιμπραχίμ, ο οποίος νίκησε 12-1 τον Γεωργιανό Ραμάζ Νοζάντζε. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Τούρκος Μεχμέτ Οζάλ, που κέρδισε 3-2 στα σημεία τον Ιρανό Μασούντ Χασεμζαντέχ. Ο τελευταίος δεν παραβρέθηκε στην ανακήρυξη του νικητή και τιμωρήθηκε με ντισκαλιφιέ. Ετσι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία (FILA) έχρισε 4ο τον Κουβανό Ερνέστο Πένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ